Vágólapra másolva!
Október 17. és november 1. között Chicago ad otthont az idei világbajnokságnak - jelentette be a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) csütörtökön Lausanne-ban. Az AIBA márciusban döntött úgy, hogy elveszi Moszkvától a rendezés jogát, mert elégtelennek találta az orosz szervezők pénzügyi garanciáit. Később, április közepén azt jelezte, hogy az Egyesült Államokban lesz a vb, amely a sportág első olimpiai kvalifikációs viadala lesz.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy Chicagóban komoly hagyományai vannak az ökölvívásnak, és különösen örülünk annak, hogy az Egyesült Államok egyik nagyvárosában kerül sor sportágunk csúcseseményére" - mondta Vu Csen-kuo, az AIBA tajvani elnöke.

"Nagy nap ez a városnak, az országnak és a boksznak is" - örvendezett a bejelentés után Tom Virgets, az Egyesült Államok Ökölvívó Szövetségének első embere.

A világbajnokságon várhatóan több mint ezer versenyző, edző és sportvezető vesz majd részt. "Hivatalosan egyelőre nem értesítettek bennünket. Jövő héten találkozom Törökországban az AIBA vezetőjével, utána már többet fogok tudni. Sajnos ezzel a döntéssel komoly plusz költségeink lesznek és lehet, hogy kevesebb versenyzővel tudunk majd indulni a vb-n, mint terveztük. Információim szerint ugyanakkor az oroszok valószínűleg perre viszik az ügyet" - mondta Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke.