Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes két játszmában kikapott a hatodik helyen kiemelt argentin Gisela Dulkótól a Gaz de France Budapest Grand Prix elnevezésű, salakpályás női tenisztorna elődöntőjében a Római Teniszakadémián.

Az első adogatást még biztosan nyerte a 19 esztendős magyar tehetség, ám a folyatásban többször is megremegett a keze: Dulko a harmadik gémben brékelte Szávayt, aki ugyan azonnal visszanyerte, amit elvesztett, de ezzel el is fogyott a tudománya. Az argentin nagyon pontosan játszott, sorra nyerte a játékokat és 25 perc alatt előnyhöz jutott.

A második felvonásban sem ment a tenisz a magyarnak: Dulko három játékot nyert egymás után, ám Szávay nem adta fel és szépített (3:1). Ezzel azonban el is lőtte a puskaporát, rendkívül sokat hibázott, így ötven perc elteltével a szőke argentin már 5:1-re vezetett. Szávay még javíthatott volna, két labdája is volt az 5:2-höz, ám nem tudott élni a lehetőségekkel. Ellenfele tehát két meccslabdához jutott, amelyek közül a másodikat kíméletlenül kihasználva, 57 perc alatt bejutott a vasárnapi fináléba.

Párosban azonban Szávay is döntőt játszhat, a legjobb négy között - a cseh Vladimira Uhlirova oldalán - az Eleni Daniilidu, Jasmin Wöhr görög, német duóval szállt volna szembe, de Daniilidu lábizomgörcse miatt visszalépett a további küzdelmektől.

Eredmény, egyes, elődöntő:
Dulko (argentin, 6.) - Szávay 6:2, 6:1
Cristea (román) - Knapp (olasz) 3:6, 6:4, 6:3

További eredmények
ATP-torna, Barcelona (850 ezer euró), elődöntő:
Canas (argentin, 12.) - Calleri (argentin, 15.) 7:6 (7-1), 6:7 (5-7), 6:2
Nadal (spanyol, 1.) - Ferrer (spanyol, 5.) 7:5, 6:1

ATP-torna, Casablanca (323 250 dollár),elődöntő:
Mathieu (francia, 8.) - Gicquel (francia, 5.) 6:3, 7:5
Montanes (spanyol) - Ramirez-Hidalgo (spanyol) 1:6, 7:5, 6:3