Vágólapra másolva!
A kötöttfogásúak 96 kg-os kategóriájában szereplő Kiss Balázs bronzérmet szerzett a szófiai birkózó Európa-bajnokságon.

Az idei Magyar Nagydíjon győztes Kiss a fehérorosz Tyimofej Gyejnyicsenkóval találkozott a 16 közé jutásért és két sima menetben nyert. Ezt követően a cseh világbajnoki ezüstérmes Marek Svecet állította meg, majd az elődöntőért a görög Georgiosz Kuciumpaszt verte meg. A fináléba jutásért viszont kikapott a svéd Jimmy Lidbergtől.

Az esti programban így a bronzérem volt számára a tét, a dobogóra kerülésért az ukrán Dimitrij Timcsenkóval kellett megmérkőznie. Maróti István csapatvezető tájékoztatása szerint Kiss tussal nyert.

A 60 kg-ban a Majoros István helyére beugró fiatal Molnár a nyolcaddöntőben kezdett, ahol két menetben kikapott a norvég Stig Bergétől, riválisa eredményes menetelése révén azonban kapott még egy esélyt a bizonyításra. Ezzel azonban nem tudott élni a fehérorosz Jurij Dubunyinnal szemben. A viadal honlapjának tanúsága szerint az első menetet még megnyerte, a másodikat és a harmadikat viszont elvesztette

Két menetes meccsen bukott el a 74 kg-os Horváth András, ám ő a 32 között maradt alul az ukrán Dmitro Picskovval szemben.