Vágólapra másolva!
A szegedi kajak-kenu Világkupa néhány érdekességgel is szolgál mind a versenyzők, mind a szurkolók számára.

A rendezők gondoltak egy merészet és elérték, hogy a Maty-éri regattán egyaránt jelen legyenek a világ leggyorsabb és legkitartóbb kajakosai, kenusai. Hogy érthetőek legyünk ez azt jelenti, hogy a hagyományos síkvízi versenyek mellett megrendezésre kerülnek sprint váltó, valamint hosszú távú versenyszámok is.

A váltóversenyeket 4*100m-es távon rendezik pontosan a lelátók előtt, így a nézők az első métertől az utolsóig a kivetítő segítsége nélkül követhetik figyelemmel a küzdelmeket. A váltó futamokat különböző módón fogják lebonyolítani. Lesz, ahol csak egyes hajóegységekben küzdenek a versenyzők, de lesz olyan futam is, ahol egyesek, párosok és négyesek váltják majd egymást. A váltó versenyeknél lehetséges a nemzetek egyesülése is, ami külön érdekesség lehet mindenki számára

A hosszú távú verseny a nők és kenusok esetében 20km-t, míg férfi kajakosoknál 27km-t jelent. Pontosan úgy, mint a hivatalos maratoni versenyeken futószakasszal is meg kell küzdeni a versenyzőknek, ami a legnagyobb látványosságot ígéri, hiszen a szurkolók testközelből élvezhetik majd a küzdelmeket, mert a futószakasz a lelátók között kerül kijelölésre.

Szerencsére mi magyarok minden távon fel tudunk sorakoztatni világklasszisokat, így valószínűleg a kilátogató szurkolóknak nem lesz okuk panaszra.