Vágólapra másolva!
A 2007-es esztendőben az eddigi évektől eltérően egy újszerű válogatási szisztéma alapján kerül kijelölésre a kontinens viadalokon résztvevő magyar csapat.

Ennek célja a következő:
- Egybetartani és védeni azokat az egységeket melyek sikeresen szerepeltek a 2006-os esztendőben!
- Azoknak a versenyzőknek, akik az elmúlt esztendőkben eredményhordozói voltak a magyar válogatottnak és nagyon jó eséllyel pályáznak a pekingi csapatba kerülésre, az egészséges rivalizálás fent tartásával némi könnyítés biztosítása. Ez azt jelenti, hogyha sikeresen felkészülnek a szegedi világ kupára, és ott eredményesen szerepelnek (olimpiai számok 1-3, nem olimpiai számok 1-3. (K-1, C-1, K-2, C-2, illetve K-4, C-4-ben 1.) ebben az esetben a következő megmérettetésük az Európa bajnokság lenne, amelyre közel öt hét tiszta felkészülés áll rendelkezésükre
- Az első válogató verseny május 11-13-án kerül megrendezésre. Valamennyi számban van válogatás! Azok az egységek melyek nyernek, indulnak a szegedi Világkupán "B" egységeként. Abban az esetben, ha a vb-hez képest változás van a csapathajók összetételében, akkor az új összetételű egységnek indulni kell a válogató versenyen és ugyanazok a szabályok, vonatkoznak rájuk, mint a többi egységre.

Az Eb-csapatba való bekerülés feltételei:
- Azok az egységek, amelyek a szegedi VK-n olimpiai számokban 1-3 helyezések valamelyikét megszerzik, bekerülnek az Európa-bajnokságra utazó csapatba. (abban az esetben, ha mindkét magyar egység 1-3-ban van, akkor természetszerűleg a jobbik helyezést elért egység kerül be az Eb-re utazó csapatba!)
- Azok az egységek, amelyek a szegedi VK-n nem olimpiai számokban 1-3. K-1, C-1, K-2, C-2, illetve K-4, C-4-ben 1.) helyezést szereznek, bekerülnek az Európa-bajnokságra utazó csapatba.
- Eb-csapatba kerülhetnek még azok a versenyzők, akik a június 15-17-i válogató versenyen első helyet szereznek azokban a számokban, amelyekben a szegedi VK-n nem sikerült biztosítani a csapatba kerülést.

A vb-csapatba való bekerülés feltételei:
- Azok az egységek, amelyek a felnőtt Európa-bajnokságon olimpiai számokban 1-3 helyezések valamelyikét megszerzik, bekerülnek a világbajnokságra utazó csapatba.
- Azok az egységek, amelyek a felnőtt Európa-bajnokságon nem olimpiai számokban 1-3. (K-1, C-1, K-2, C-2, illetve K-4, C-4-ben 1. ) helyezést szereznek, bekerülnek a világbajnokságra utazó csapatba.
- A vb-csapatba kerülhetnek még azok a versenyzők, akik a július 13-15-i válogató versenyen első helyet szereznek azokban a számokban, amelyekben az Eb-n nem sikerült biztosítani a csapatba kerülést.