Vágólapra másolva!
Greg Rusedski bejelentette visszavonulását. A kanadai származású, 1995-től brit színekben induló teniszező pályafutása során 15 ATP-tornát nyert.

"Nincs különösebb oka a döntésemnek, úgy érzem, most jött el a búcsú ideje" - mondta a 33 éves játékos. "Már nem tudtam semmi újat nyújtani. A továbblépéshez rengeteget kellett volna dolgozni, én azonban most már a családommal akarom eltölteni az időm nagy részét. Csodálatos éveket töltöttem a teniszpályán, örülök, hogy utolsó meccsemet győzelemmel zártam."

Rusedski a brit Davis-kupa-csapatban párosban Jamie Murrayvel 3-1-re nyert a hollandok kettőse ellen az Auro-afrikai zóna I. csoportjában. Ezzel a győzelemmel a britek 3-0-s, behozhatatlan előnyre tettek szert.

Forrás: EPA

A balkezes ászkirály pályafutása legnagyobb sikerét 1999-ben a müncheni Grand Slam-kupa - az ATP-világbajnokság elődje - megnyerésével érte el, legelőkelőbb helyezését a világranglistán 1997 októberében érte el, akkor a negyedik volt.

Grand Slam-tornán 1997-ben szerepelt a legjobban, amikor a US Openen bejutott a döntőbe, ahol azonban vereséget szenvedett az ausztrál Patrick Raftertől.