Vágólapra másolva!
Újabb magyar ökölvívóval erősített a Polish Boxing Promotion. A WBF két világbajnoka, Hidvégi György (cirkálósúly) és Matolcsi József (nagyváltósúly) nevével fémjelzett klub négyéves megállapodást kötött Dudás Tiborral, a közelmúlt egyik legnagyobb magyar amatőr reménységével.

Dudás a felnőttek között világbajnoki ötödik hellyel, a korosztályos viadalokról pedig többek között a sportág fellegvárában, Havannában megszerzett junior világbajnoki bronzéremmel büszkélkedhet. Tavaly azonban részben tanulmányi, részben szakmai okok miatt a visszavonulás mellett döntött, és az egyetemi vizsgáira fektette a hangsúlyt. Dudás ma már utolsó éves a SOTE rekreáció szakán, írja a szakdolgozatát (az ökölvívás mint rekreációs sportág témakörben), és úgy döntött, visszatér a ringbe. Csak már nem fejvédőben, hanem fejvédő nélkül.

Forrás: MTI


"Tizenhárom éve bokszolok, és szeretnék végre világbajnok lenni. Az egész profi világ tetszik, az én bunyóm inkább arra van kitalálva. Bennem van a nagy eredmény, és azt szeretném végre kihozni magamból" - mondta az újdonsült profi.

Dudás edzéseit Bánóczi Zoltán irányítja. Az amatőrök között 60 kilóban szereplő bunyós a profiknál kisváltósúlyban (63,503 kg) küzd majd, és az első mérkőzését március 30-án vívja az angliai Crawleyban, a Hidvégi György-Ismael Abdoul WBF-világbajnoki címmeccset is felvonultató gálán.