Vágólapra másolva!
Újabb parádés mexikói belháborút láthatott a bokszszerető közönség magyar idő szerint vasárnap hajnalban, amikor is Juan Manuel Marquez pontozással megfosztotta Marco Antonio Barrerát a WBC nagypehelysúlyú világbajnoki címétől. Egy másik összecsapáson Evander Holyfieldnek nem kellett 12 menet a sikerhez, a 44 éves nehézsúlyú harcos a harmadik menetben mért brutális TKO-t Vincent Maddalone-ra.

A WBC Las Vegas-i nagypehelysúlyú címmérkőzése az év egyik legnagyobb bokszcsatáját ígérte, a két 33 éves mexikói klasszis pedig eleget is tett a felfokozott várakozásoknak. Különösen a hetedik menetben forrt fel a levegő a ringben, ekkor Marquez egy jobbhoroggal megfogta Barrerát, aki azonban válaszképpen váratlanul padlóra küldte, majd a mérkőzésvezető tétovázását kihasználva még egyszer megütötte a fél térdre ereszkedett kihívót. A bíró nem számolt, Barrerától viszont levont egy pontot.

A pontozók ítélete alapján mindez nem befolyásolta a végeredményt, Marquez simán nyert (118:109, 116:11, 116:11), és ezzel a WBO pehelysúlyú címe után egy súlycsoporttal feljebb is világbajnok lett (testvére, Rafael Marquez harmatsúlyból fellépve kispehelysúlyban érte el ugyanezt két héttel ezelőtt).

Forrás: EPA

Maddalone már a meccs előtti sajtótájékoztatón is alárendelt szerepben

Az ötödik világbajnoki címére törő, amerikai Evander Holyfield texasi Corpus Christiben intézte el honfitársát, Vinny Maddalone-t. A vesztes félen a harmadik menetben könyörült meg edzője, aki bedobta a törölközőt, mielőtt vérző homlokkal a kötelekhez szorult tanítványa összerogyott volna veterán ellenfele csapásaitól. Holyfield június végére tervezi következő mérkőzését.