Vágólapra másolva!
Kétszer is félbe kellett szakítani a férfiak lesikló versenyét a svájci Lenzerheidében zajló alpesi sí Világkupa-döntőn, mert a hazai kedvenc Bruno Kernen után a francia Pierre-Emmanuel Dalcin is súlyos balesetet szenvedett.

Súlyos balesetet szenvedett az alpesi sí Világkupa-döntő férfi lesikló számában Bruno Kernen, akit mentőhelikopterrel kellett elszállítani a lenzerheidei pályáról. A 34 éves, világbajnok svájci síelő a pálya alsó szakaszán, egy ugrató után elvesztette az egyensúlyát és a védőhálóba csúszott.

Kernen mozdulatlanul feküdt, amíg az orvosi csapat odaérkezett. A viadalt rövid időre félbe kellett szakítani. Alig kezdődött meg ismét a verseny, a francia Pierre-Emmanuel Dalcin is akkorát bukott, hogy ismét mentőhelikoptert kellett hívni.

Forrás: EPA

A viadalt végül a norvég Aksel Lund Svindal nyerte, a szám idei világbajnoka mindössze öt századdal előzte meg a második helyezett, svájci Daniel Albrechtet, s héttel a harmadikként záró osztrák Christoph Grubert. A versenyről mindent elmond, hogy még a 17. helyezett is csupán kevesebb mint egy másodpercet kapott a norvég klasszistól, aki sikerével feljött a második helyre az összetett Vk-pontversenyben.

A szakági Világkupa-győzelmet már korábban bebiztosító hazai Dider Cuche az ötödik helyen végzett.

Eredmény, Vk-döntő, férfi lesiklás:
1. Aksel Lund Svindal (norvég) 1:18.97 p
2. Daniel Albrecht (svájci) 1:19.02
3. Christoph Gruber (osztrák) 1:19.04

A szakági Vk végeredménye 11 verseny után:
1. Didier Cuche (svájci) 652 pont
2. Marco Büchel (liechtensteini) 471
3. Erik Guay (kanadai) 393

Az összetett Vk állása 33 verseny után (még 3 van hátra):
1. Benjamin Raich (osztrák) 1075 pont
2. Svindal 1052
3. Cuche 1008

A női lesiklást az osztrák Renate Götschl nyerte, a szakági pontverseny aranyérmét már korábban megszerző sportolónő mögött honfitársa, az összetettben jelenleg éllovas Marlies Schild lett a második, a francia Marie Marchand-Arvier pedig a harmadik.

Vk-döntő, női lesiklás:
1. Renate Götschl (osztrák) 1:22.73 p
2. Marlies Schild (osztrák) 1:23.31
3. Marie Marchand-Arvier (francia) 1:23.40

A szakági Vk végeredménye 9 verseny után:
1. Götschl 705 pont
2. Julia Mancuso (amerikai) 536
3. Lindsey C. Kildow (amerikai) 390

Az összetett Vk állása 32 verseny után (még 3 van hátra):
1. Schild 1382 pont
2. Nicole Hosp (osztrák) 1327
3. Götschl 1300.

Megvédte címét a férfiak sífutó Világkupa-sorozatában Tobias Angerer, a németek klasszisa. Bár a tavalyi összetett győztes és jelenlegi éllovas a szerdai, norvégiai viadalon nem állt rajthoz, az eredmények úgy alakultak, hogy már senki nem érheti be a pontversenyben.

A Vk-sorozatból még három állomás van hátra.