Vágólapra másolva!
Szombat éjszaka több ökölvívó címmérkőzést is rendeztek az Egyesült Államokban: a váltósúlyú Miguel Cotto a WBA, míg a légsúlyú Vic Darchinyan az IBF világbajnoki címét őrizte meg, ugyanakkor a WBC kispehelysúlyú világbajnokát, Israel Vazquezt Rafael Marquez letaszította a trónról.

Nagyszerű, fordulatos mérkőzést hozott a kispehelysúly várva várt Los Angeles-i összecsapása, a harmatsúlyból fellépett kihívó az első két menetben szinte leiskolázta a 29 éves Vazquezt, aki azonban a harmadik menetben feltámadt, és egy gyilkos balhoroggal padlóra küldte ellenfelét. Marquez kihúzta a gongig, az ötödik felvonásban pedig eltörte a címvédő orrát. Vazquez saját bevallása szerint alig kapott levegőt ezután, így a nyolcadik menet előtt kénytelen volt feladni a mérkőzést.

A 31 esztendős új bajnok, akinek győzelmi mutatója 37/3-ra javult, felajánlotta a visszavágó lehetőségét a 41/4-es mérleggel rendelkező, hatodik címvédő találkozóján ezúttal alulmaradt riválisának.

Az örmény születésű, de már ausztrál állampolgár Darchinyan a 12. menetben ütötte ki ellenfelét, a mexikói Victor Burgost. A 31 éves győztes hibátlan mérleggel bír, ugyanis eddig mind a 28 profi találkozóját megnyerte.

Cotto könnyedén védte meg címét, mivel a hírügynökségi beszámolók szerint jócskán vezetett a pontozóknál, amikor a 11. menetben fejelésért a vezetőbíró levont egy pontot német kihívójától, erre Oktay Urkal trénere bedobta a törülközőt, ami az összecsapás végét jelentette. A nyertes meggyőző pontfölénye ellenére az esélytelennek tartott Urkal így is szépen helytállt, Cotto eddigi ellefelei közül ő volt képes a legtöbb ütést bevinni a fiatal Puerto Rico-inak.

[origo] / MTI