Vágólapra másolva!
Jól szerepeltek kardozóink a Gerevich-Kovács-Kárpáti Világkupa szombati selejtezőjében, s ennek eredményeképpen vasárnap reggel tizenkét magyar vívó kezdhet a hatvannégyes főtáblán.

A Világkupa-sorozat budapesti állomására 21 nemzet, 121 versenyzője adta le a nevezést, de a mezőny haloványabb az elmúlt években megszokottakhoz képest. A világranglista első tíz helyezettje közül a rangsort nagy fölénnyel vezető olimpiai és vb-ezüstérmes Nemcsik Zsolt, a sydneyi olimpiai bajnok román Covaliu (3.), a német Limbach (7.), a román Dumitrescu (8.) és az amerikai Lee (10.) van jelen. Így a tizenhat kiemelt közé - akik mentesültek a selejtező alól - bekerült Decsi Tamás (21.) és Lontay Balázs (27.) is.

Szombaton további tizenhét hazai vívó próbált feljutni a hatvannégyes főtáblára, s közülük kilencen sikerrel jártak. Este elkészült a sorsolás is: Nemcsik Zsolt a venezuelai Bravo, Decsi Tamás a kínai Csiu Kun, Lontay Balázs a román Hanceanu, Lengyel Balázs a lengyel Palasz, Kósa Miklós az amerikai Igoe, Kocsis Zsolt a német Hübner, Gémesi Bence az olasz Iacometti, Nagy Zsolt a lengyel a Gorski, Móczár Benjamin a francia Morin, Nagy Pál a német Flegler ellen kezd, Szilágyi Áron és Hamar Balázs pedig egymással vív.

Nem szerencsés számunkra, hogy a tavalyi Eb-n ezüstérmes csapatunk mind a négy tagja, azaz Nemcsik, Lontay, Decsi és Lengyel is az "alsó" ágra került, s ha Decsi és Lengyel sikerrel veszik az első két kört, akkor a nyolc közé kerülésért egymással kell szembenézniük. S a győztesnek ezután a papírforma szerint Nemcsik következne.

A Tornacsarnokban reggel 9 órakor kezdődnek az asszók a főtáblán, a nyolcas döntőre 14 órakor kerül sor a szomszédos Nemzeti Sportcsarnokban.