Vágólapra másolva!
Az amerikai Andy Roddick nagy meglepetésre legyőzte a világelső Roger Federert az Australian Open melbourne-i férfi előtornájának, a meghívásos tenisz Kooyong Classicnak a szombati fináléjában.

A hétfőn kezdődő idei első Grand Slam-torna svájci címvédője a váratlan fiaskó után azt mondta, a felkészülése jól sikerült és a "vereségekből csak tanulni lehet."

Eredmény, döntő:
Roddick (amerikai) - Federer (svájci) 6:2, 3:6, 6:3

A harmadik helyen kiemelt spanyol David Ferrer nyerte az Aucklandben rendezett 416 ezer dollár összdíjazású, keménypályás férfi tornát, miután a fináléban két sima játszmában verte honfitársát, az első helyen rangsorolt Tommy Robredót. A meccs az esőzés miatt több alkalommal félbeszakadt. Ferrerónak ez volt az idei első, pályafutása harmadik ATP-tornagyőzelme egyesben. A két spanyol játékos ATP-versenyen eddig csupán egy (!) alkalommal találkozott és tavaly Hamburgban Robredo nyert.

Eredmény, döntő:
David Ferrer (spanyol, 3.) - Robredo (spanyol, 1.) 6:4, 6:2

A sydneyi keménypályás tenisztornát az amerikai James Blake nyerte, aki 2 óra 2 perc alatt, három szettben győzött a spanyol Carlos Moyá ellen. A hölgyek versenyében - pénteken - a belga Kim Clijsters diadalmaskodott, aki három játszmában (4:6, 7:6 (7-1), 6:4) verte a szerb Jelena Jankovicot.

Eredmény, férfiak (436 ezer dollár összdíjazás) döntő:
Blake (amerikai, 3.) - Moyá (spanyol) 6:3, 5:7, 6:1