Vágólapra másolva!
A juniorokkal kiegészülve a jégtáncosok mezőnye a legnépesebb a műkorcsolyázók országos bajnokságán, de a színvonal a női versenyben a legmagasabb. Itt "félidőben", azaz a rövid program után Sebestyén Júlia tekintélyes előnnyel vezet Pavuk Viktória előtt.

A nevezettek közül a már felnőtt Eb-n is járt Pádár Bianka visszalépett, így a Gyakorló Jégcsarnokban zajló ob-n a nőknél Sebestyén Júlia, Pavuk Viktória, valamint a még csak 16 éves, amerikai és magyar állampolgársággal is rendelkező Katherina Hadford mutatta be a rövid programját. A Jégcsillag versenyzője tripla Lutz, dupla toe-loop kombinációt ugrott, utána a háromfordulatos flipből elesett, a dupla Axelje pedig csak egyfordulatos lett, viszont nagyon szép forgásokat mutatott be, kihasználva a jóval átlag fölötti hajlékonyságát. S a kűr előtt a harmadik helyen szűk két pont a hátránya Pavuk Viktória mögött.

Az MTK versenyzőnője, aki a 2004-es budapesti Eb-n negyedik volt, tulajdonképpen nem hibázott ugrást - ugyanazokat választotta, mint Hadford -, de a kombinációja és a flipje sem lett teljesen tökéletes. A többi elemet azonban ő is szépen kivitelezte. "Bevallom, kicsit jobbra számítottam, az ugrásaimmal nem vagyok elégedett. Viszont ha azt vesszük alapul, hogy mostanában a rövid program ment nehezebben, így történt a moszkvai Grand Prix-n is, ahol aztán a kűr sokkal jobban sikerült, akkor mindenképpen bizakodva várhatom a folytatást" - fogalmazott Pavuk Viktória, akinek a nővére, Patrícia az edzője. S ő sem korholta a húgát.

Sebestyén Júlia egy megingástól eltekintve nagyon szép programot mutatott be, magas tripla flippel, hibátlan dupla Axellel, gyönyörű forgásokkal. S ezek azt is kompenzálták, hogy nem volt ugráskombinációja, a nyitó tripla Lutza ugyanis csak egyfordulatos lett. "Rettenetesen bosszantott már ott a jégen, de tudtam, hogy nem szabad ezzel foglalkoznom. Tudniillik közvetlenül utána egy teljesen új, nagyon nehéz elem következett. S szerencsére ebben már nem hibáztam. Ilyen magas pontszámot, mint most, egyébként még soha nem kaptam a rövid programomra, aminek nagyon örülök, de tisztában vagyok vele, hogy ez a hazai pálya előnye!" - nevette el magát Európa-bajnoknőnk.

Forrás: [origo]

A második helyen álló Pavuk Viktória nővérével, Patríciával, aki az edzője is

A férfiaknál egyik indulónak sem lehetett oka nagy örömre, Vardanjan Tigran és Markó Márton is sokat rontott. Nem meglepő, hogy az idei varsói Eb-re és a tokiói vb-re sem utazik magyar férfiversenyző, Vardanjan majd a junior vb-n bizonyíthat.

Jégtáncban a felnőtteknél a korábbi junior vb-ezüstérmes Hoffmann Nóra, Elek Attila kettős is hibázott a kötelező programban - kétszer is -, de ez betudható annak, hogy Elek előző nap még 38 fokos lázzal szenvedett... A duó a nap végén az original programban már hiba nélkül korcsolyázott, s biztosan vezet.

Eredmények, felnőttek, nők, állás a rövid program után:
1. Sebestyén Júlia (Tiszaújvárosi SC) 63,38
2. Pavuk Viktória (MTK) 44,31
3. Katherina Hardford (Jégcsillag) 42,47

Férfiak, állás a rövid program után:
1. Vardanjan Tigran (Delta Fitness) 38,32
2. Markó Márton (Vasas) 19,83

Jégtánc, állás a kötelező és az original program után:
1. Hoffmann Nóra, Elek Attila (Piruett) 83,86
2. Nagy Zsuzsanna, Elek György (Rozmaring) 75,35

Juniorok, jégtánc, állás a kötelező és az original program után:
1. Barta Krisztina, Tóth Ádám (Tangó) 77,15
2. László Emese, Fejes Máté (Bp. Spartacus) 70,91
3. Turóczi Dóra, Major Balázs (Sportország SC Alapítvány) 63,81

Az országos bajnokság vasárnap 11 órakor folytatódik.

Fábik Tibor