Vágólapra másolva!
A hét végén a fővárosi Gyakorló Jégcsarnokban rendezik meg a műkorcsolya és jégtánc magyar bajnokságot, amelynek kétségkívül Sebestyén Júlia indulása ad rangot. Európa-bajnoknőnk az idei szezonban a nankingi Grand Prix-n arany-, a moszkvain ezüstérmes lett, a szentpétervári GP-döntőben hatodik helyen zárt, s a hazai közönség előtt most mutatja be először - s verseny híján egyben utoljára is - az idei programjait.

- A karácsonyi ünnepek és a szilveszter után nagyon nehéz ráhangolódni arra a versenyre, amelyet az év első hétvégéjén rendeznek? - kérdeztük a tiszaújvárosi versenyzőt, Gurgen Vardanjan tanítványát.
- Igazából nekem most azért nehéz, mert a karácsonyom sajnos betegeskedéssel telt. Megfáztam, de az is lehet, hogy elkaptam az influenzát. Antibiotikumokat kellett szednem, és eléggé legyengültem. A rosszban mindenesetre jó, hogy karácsonykor egyébként is lett volna három nap szünetem, így otthon pihenhettem. Ha most lennék beteg, sokkal rosszabb lenne...

- Sikerült összekapnia magát?
- Ez a hetem azzal telt, hogy visszanyerjem a kondíciómat, s remélem, hogy az ob-n nem lesznek ilyen jellegű gondjaim. Az edzések alapján bizakodó vagyok.

- Már csak a betegeskedés miatt is, a bajnokságra nem építi le némileg a programjait?
- Nem lesz semmiféle könnyítés. Azokat a programjaimat mutatom be, amelyekkel ebben a szezonban versenyzem. Külföldön pozitív visszajelzéseket kaptam a rövid programomra és a kűrömre is, de ezeket itthon még nem láthatta a közönség. S nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a fogadtatásuk. Mindenesetre bízom benne, hogy itthon is tetszik majd a nézőknek!

- Mi lesz az országos bajnokság menetrendje?
- Szombaton délután kettő órakor a jégtáncosok kezdenek a kötelező programmal, majd utána jön a férfi és a női verseny a rövid programokkal. Jégtáncban ezen a hét végén rendezik meg a felnőtt és a junior ob-t is, a férfiaknál és a nőknél viszont most csak felnőtt ob lesz. Úgy tudom, hogy jégtáncban kettő felnőtt és talán hat junior pár indul, a fiúknál két, nálunk pedig szerintem maximum három induló lesz. Vasárnap 11-kor folytatódik a bajnokság, ismét a táncosok kezdenek. Úgy számolok, hogy én hozzávetőleg fél egy, egy óra körül lépek jégre, vagyis nem lesz hosszú az ob.

Fábik Tibor