Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt szerb Jelena Jankovic és az ötödikként rangsorolt orosz Vera Zvonarjeva jutott be az Aucklandben zajló, 145 ezer dollár összdíjazású nőitenisz-torna szombati fináléjába.

Jankovic szinte játék nélkül került döntőbe, miután a négy között ellenfele, a francia Camille Pin a szerb teniszező 3:0-s vezetésénél feladta az összecsapást. Zvonarjeva az amerikai Jill Craybast győzte le két játszmában.

WTA-torna, Auckland (145 ezer dollár), elődöntő:
Jankovic (szerb, 1.) - Pin (francia) 3:0-nál Pin feladta
Zvonarjeva (orosz, 5.) - Craybas (amerikai) 6:3, 7:5

Az első helyen kiemelt Martina Hingis, valamint a másodikként rangsorolt Dinara Szafina jutott a döntőbe az ausztráliai Gold Coaston zajló, 175 ezer dollár összdíjazású, keménypályás női tornán.

A svájci klasszisnak nem kellett megizzadnia a fináléért, ugyanis ellenfele, az olasz Tathiana Garbin betegsége miatt az első játszma közepén feladta a csatát. Ezzel szemben az orosz Szafina csak három szettben tudott túljutni az izraeli Shahar Peeren.

WTA-torna, Gold Coast (175 ezer dollár), elődöntő:
Hingis (svájci, 1.) - Garbin (olasz) 3:4-nél Garbin feladta
Szafina (orosz, 2.) - Peer (izraeli, 5.) 4:6, 7:6 (7-1), 6:1

Utolsóként az első helyen kiemelt orosz Nyikolaj Davigyenko jutott a legjobb négy közé az egymillió dollár összdíjazású, dohai keménypályás férfi tenisztornán.

ATP-torna, Doha (1 millió dollár), negyeddöntő:
Davigyenko (orosz, 1.) - O. Rochus (belga) 6:4, 6:3