Vágólapra másolva!
Elsőként az első helyen kiemelt svájci Roger Federer jutott be a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyes tornájának fináléjába, miután a pénteki elődöntős ellenfele, az argentin David Nalbandian a harmadik játszmában feladta a mérkőzést.

A svájci zseni ugyan az első játszmát meglepően simán elvesztette régi mumusa ellen (3:6), sőt az argentin a második szettben is 3:0-ra vezetett, de Federer megrázta magát, és káprázatos megoldásokat produkálva előbb egyenlített (6:4), majd a harmadik játszma elején már ő vezetett 2:0-ra.

A dél-amerikai visszaesésére a harmadik játék után kaptunk magyarázatot: meglátogatta őt a pályán a gyúró és az orvos is. Ekkor még folytatta a játékot, de 2:5-nél jelezte, nincs tovább, feladja a mérkőzést. Az AFP francia hírügynökség szerint Nalbandian hasizomhúzódást szenvedett.

Federer pályafutása során először került döntőbe a French Openen, a vasárnap 15 órakor kezdődő döntőben a címvédő spanyol Rafael Nadal és a horvát Ivan Ljubicic csata győztesével találkozik.