Vágólapra másolva!
A görögországi Voloszban zajló férfi tornász Európa-bajnokságon Berki Krisztián lólengésben címvédőhöz méltóan a legmagasabb pontszámmal került be a vasárnapi döntőbe. Férfi csapatunk várakozáson felül teljesítve a kilencedik helyen zárt.

Berki Krisztián lólengésben a legmagasabb pontszámmal, 15,800-del került be a vasárnapi döntőbe, Hidvégi Vid ugyanezen a szeren kilencedik lett, így ő az elsőszámú tartalék. "Elégedett vagyok és kicsit meg is nyugodtam. Elsőként itt a csapatversenyen szerettem volna jól teljesíteni, s ez sikerült. Az ujjam sajnos fáj, de nem törődöm vele. S adódott még egy probléma: a melegítés során mozgott a kápa, de edzőmmel megbeszéltük, hogy a szólítás előtt jól meghúzza, így végül jól lett rögzítve a ló" - árulta el Berki Krisztián.

Az Eb-n induló huszonhat csapatot egyébként három csoportba osztották, s a magyar együttest a két évvel ezelőtti kontinesbajnokságon elért 10. helyének köszönhetően késő este a legjobb tizenkettő között szólították. A Fekete Levente, Hetrovics Marcell, Czingli László, Hidvégi Vid, Berki Krisztián összetételű csapattól - a sérült vb-bronzérmes Gál Róbert nélkül - az volt az elvárás, hogy a végelszámolásnál maradjon az első tizenkettő között. Feketéék alaposan túlteljesítettélk a tervet, hiszen az kilencedik helyen zártak, s kevésen múlt, hogy nem jutottak be a nyolcas döntőbe.

Fazakas Csaba szövetségi kapitány tájékoztatása szerint versenyzőinknél korláton és nyújtón előfordult apróbb rontás, ám a gyűrű-, talaj- és lógyakorlatok kiválóan sikerültek. Ha a zsűri "kegyesebb" lett volna a gyűrűnél - márpedig a szakma szerint lehetett volna az -, akkor a svájciak helyett a magyar válogatott került volna fináléba.

"Négy évvel ezelőtt a csapat a tizenkettedik, két éve a tizedik helyen végzett, ez a mostani kilencedik hely Gál nélkül rendkívül biztató, mind a világbajnokság, mind pedig - bár nem szeretnék ennyire előre tekinteni - , az olimpiai kvalifikáció szempontjából is. Berki Krisztián kiválóan szerepelt, és Hidvégi is majdnem finálés lett, nagyon örülök, elégedett vagyok" - nyilatkozta Fazakas Csaba.