Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Sakkszövetség elnökével, Kirszan Iljumzsinovval készített interjút Jurij Vasziljev. Az orosz újságíró legfontosabb hírként rögtön publikálta, hogy Vlagyimir Kramnyik vállalta  a részvételt a 2007. szeptember 12-én Mexikó Cityben kezdődő nyolcrésztvevős világbajnoki döntőn, amelyen a világbajnok mellett az indiai Viswanathan Anand, az orosz Peter Szvidler és Alekszandr Morozevics előselejtező nélkül játszhat. A kiadó négy helyért jövő májusban Elisztában rendezik meg a világbajnok-jelölti párosmérkőzéseket, többek között Lékó Péter és Polgár Judit részvételével.

Az elnöki interjúból az is kiderül, hogy a FIDE még semmiféle hivatalos értesítést nem kapott a bolgár exvilágbajnok, Veszelin Topalov menedzserétől, Szilvio Danailovtól, hogy visszavágó mérkőzésre hívják ki Kramnyikot.

A FIDE elnöke azonban megerősítette, hogy a Szófiában tervezett mérkőzés és a mexikói világbajnokság időpontja között minimum fél évnek kell lennie. A nagymesterek jövő évi versenyprogramjukat már összeállították.

Kramnyik és Topalov januárban a Corus 2007 szuperversenyen együtt játszik. A bolgár exvilágbajnok résztvevője a Morelia-Linares tornának is, majd mindketten szerepelnek a hagyományos márciusi Amber-versenyen, így biztosra vehetjük, hogy nem kerül sor a visszavágó mérkőzésre.

Verőci Zsuzsa