Vágólapra másolva!
Bonnban döntetlennel végződött Vlagyimir Kramnyik és a Deep Fritz program hatjátszmás páros mérkőzésének harmadik partija. Az orosz világbajnok vezette a világos bábukat, másodszor katalán megnyitást láttunk, és a Fritz jól felkészült. Átmeneti gyalogáldozattal átvette a kezdeményezést, Kramnyiknak kellett a remiért megküzdenie. Minőségáldozattal elméleti döntetlen végjátékra egyszerűsített. A párharc negyedik játszmáját pénteken játsszák.

A páros mérkőzés második partijában elkövetett elképesztő elnézés után Vlagyimir Kramnyik nagyon nehéz helyzetbe került a Deep Fritz elleni viadalon. A programnak sötéttel gondosan kidolgozott repertoárja van.

Az orosz világbajnok a vereség után nem vállalkozott látványos kalandra, a katalán megnyitásban az első összecsapáshoz képest a főváltozatot játszotta meg. A Deep Fritz átmeneti gyalogáldozattal meglepte őt, és világosnak pontosan kellett védekeznie, hogy nehogy újabb meglepetés érje.

Kramnyik minőségáldozattal megsemmisítette a Fritz szabadgyalogját, és a sakktáblán elméleti döntetlen végjáték alakult ki. A remivel a program megőrizte egypontos előnyét.

A harmadik játszma eredménye:
Vlagyimir Kramnyik (orosz, 2750) - Deep Fritz döntetlen (Katalán megnyitás, 44)

A párharc állása:
Vlagyimir Kramnyik (orosz, 2750) - Deep Fritz 1 - 2 (döntetlen, 0 - 1, döntetlen)