Vágólapra másolva!
Óvadék ellenében szabadlábra helyezték a Spanyolországban letartóztatott Scott Harrisont, így a Boksz Világszervezet (WBO) pehelysúlyú világbajnoka mégis megvédheti címét december 9-én Londonban.

A Malagán október 6-án őrizetbe vett brit sportolót 28 ezer euró (7,3 millió forint) ellenében engedték el a tárgyalásig, és máris hazautazott, hogy megkezdje a felkészülést kihívója, Nicky Cook ellen.

"Délutánra már lekötöttünk egy orvosi vizsgálatot, úgyhogy még időben vagyunk. Scott a fogdában naponta kétszer edzett, és a súlya is rendben van" - nyilatkozta a 29 éves öklöző mérkőzésszervezője.

A korábban alkohol-elvonókúrára is kötelezett sportolót Málagán autólopás és hivatalos közeg elleni erőszak vádjával vették őrizetbe, de korábban is rendszeresen összetűzésbe került a törvénnyel. Májusi címmérkőzését azért kellett lemondani, mert egy glasgow-i éjszakai bárban kitört verekedés után letartóztatták. Szeptemberben pedig hat pontban emeltek ellene vádat Angliában.

A WBO csütörtökön bejelentette, hogy megfosztja övétől Harrisont, és a megüresedett címért a mexikói Juan Manuel Marquez lesz Cook ellenfele. Az új fejlemények ismeretében azonban vélhetően módosul a szervezet álláspontja.