Vágólapra másolva!
A világelső Roger Federer 2 óra 24 perc alatt, három játszmában győzött a nagy napot kifogó amerikai Andy Roddick ellen a férfi teniszezők 3,7 millió dollár összdíjazású, idényzáró Mesterek Kupáján, Sanghajban.

Roddick talán élete legjobb formájában teniszezett, kitűnően adogatott, ha kellett, agresszív volt, és szükség szerint türelmes. Az első játszmát biztosan nyerte a tengerentúli játékos, a második szett rövidítésében pedig három meccslabdához jutott.

Federer azonban hidegvérrel mindhármat hárította, s ezzel meg is pecsételődött riválisának sorsa: az utolsó felvonásban 1:1-nél brékelte a bázeli fenomén, és előnyét megtartva második meccsét is megnyerte Sanghajban. Federer és Roddick ezzel a meccsel együtt 13 alkalommal mérkőzött, és a svájci már 12-1-re vezet.

A másik összecsapáson a horvát Ivan Ljubicic 2 óra 48 perces, izgalmas csatában legyőzte a címvédő argentin David Nalbandiant. A második vereségét begyűjtő dél-amerikai játékos ezzel nagyon nehéz helyzetbe került, bár még maradt esélye arra, hogy bejusson a legjobb négy közé és megismételje tavalyi sikerét.

Arany csoport, 2. forduló:
Federer (svájci, 1.) - Roddick (amerikai, 5.) 4:6, 7:6 (10-8), 6:4
Ljubicic (horvát, 4.) - Nalbandian (argentin, 7.) 5:7, 7:6 (9-7), 7:5

Az állás: 1. Federer 2 győzelem, 2. Roddick 1 (szettarány: 3-3, játékarany: 34-29), 3. Ljubicic 1 (3-3, 31-36), 4. Nalbandian 0

A csütörtöki utolsó fordulóban: Federer-Ljubicic, Nalbandian-Roddick

A körmérkőzések után a két négyes első két-két helyezettje jut az elődöntőbe.