Vágólapra másolva!
Megkezdődött a magyar sakkcsapat-bajnokság 2006-2007-es idénye. Az első osztályban, a Szabó László csoportban a címvédő, az ötszörös bajnok Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp együttese kiütéses győzelemmel kezdte meg szereplését. A jelentős erősítésekkel a bajnoki aranyra pályázó Aquaprofit Nagykanizsa gárdája küzdelmes meccsen győzte le a Honvéd gárdáját. Vendégként is remekelt az ASE Paks, a bajnokság újonca, az Edelényi VSE győzelemmel mutatkozott be.

A legjobb magyar sakkcsapatok összeállításában jelentős változások történtek az átigazolási időszakban. A bajnoki címre pályázó, a tavalyi ezüstérmes Nagykanizsa világsztárt is igazolt, Polgár Judittal megerősödve reméli az aranyérem megszerzését, de legjobb ifjúsági játékosunk, Balogh Csaba megszerzése is főnyeremény a zalai csapat számára. Az első fordulóban azonban elmaradt a remélt Almási-Polgár összecsapás. A magyar ranglista harmadik helyezettje, Almási Zoltán, a Honvéd éltáblása leutazott Nagykanizsára, de egykori klubtársával, Balogh Csabával mérkőzhetett csak meg, még várat magára Polgár Judit bemutatkozása új klubjában. Almási és Balogh játszmája remivel végződött, a szoros hazai győzelem során csak két parti végződött döntéssel, tíz összecsapás remi lett. Almási értékelése alapján a Honvéd csapata közel állt a csapatgyőzelem megszerzéséhez is.

Sikeresen rajtolt a sorozatban öt bajnoki címet megszerzett, címvédő Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp együttese, kiütéses győzelemmel indítottak. A bajnokcsapat erősorrendjének érdekessége, hogy Portisch Lajos, a Nemzet Sportolója, Zalaegerszeg díszpolgára már nem vállalta a játékot, Gyimesi Zoltán az éltáblás. Szép győzelemmel mutatkozott be az újonc Edelényi VSE., az ismét első osztályban szereplő Vasas gárdája, vendégként is remekelt az ASE Paks, hosszú utazás után is nyert a Haladás VSE.

Az első forduló eredményei:
Aquaprofit Nagykanizsa - Honvéd 7 - 5
BEAC-Rufusz - Vasas-Novák-MKB 5 - 7
Statisztika PSC. - ASE Paks 3,5 - 8,5
PMSE Antenna-Hungária-MTK - Edelényi VSE. 5,5 - 6,5
Tabáni Spartacus - Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp SK 1 - 11
Makói SVSE. - Haladás VSE. 5,5 - 6,5

Verőci Zsuzsa