Vágólapra másolva!
A belga Justine Henin-Hardenne és a francia Amélie Mauresmo jutott a döntőbe a női teniszezők hárommillió dollár összdíjazású madridi WTA-világbajnokságán.

Henin-Hardenne az első szettet nagyon kemény, agresszív játékkal nyerte Marija Sarapova ellen. A másodikban 5:3-ra vezetett és a meccsért adogathatott, de az addig sokat hibázó Sarapova feltámadt és egyenlített. Végül a rövidítés döntötte el a mérkőzés sorsát, amelyet kemény küzdelemben nyert meg Henin-Hardenne, aki sikerének köszönhetően - függetlenül a finálé eredményétől - az élen zárja az idei világranglistát.

A döntőben a címvédő francia Amélie Mauresmo lesz az ellenfele, aki nagy csatában, 1 óra 51 perc alatt nyert a belga Kim Clijsters ellen. Az első játszmában Mauresmo villogott, a másodikban viszont Clijsters teniszezett kiválóan.

Az utolsó felvonásban a belga játékos, aki csuklósérülése miatt sokat kihagyott és két hete kezdett el ismét versenyezni, elvette ellenfele adogatását és 3:2-es előnyhöz jutott, ám ezt követően a francia klasszis sorozatban négy gémet nyert.

Eredmény, elődöntő:
Mauresmo (francia) - Clijsters (belga) 6:2, 3:6, 6:3
Henin-Hardenne (belga) - Sarapova (orosz) 6:2, 7:6 (7-5)