Vágólapra másolva!
Sebestyén Júlia idei legjobb rövid programjával a harmadik helyen áll a műkorcsolyázók Grand Prix-sorozatába tartozó Kína-kupán, Nankingban.

A tizenkét fős női mezőnyben a két évvel ezelőtti Európa-bajnok Sebestyén Júlia mellett még hárman akadnak, akik komolyabb nemzetközi eredményekkel rendelkeznek. Az amerikai Emily Hughes (a Salt Lake City-i olimpiai bajnok Sarah Hughes húga) az idei torinói olimpián hetedik, márciusban a vb-n nyolcadik volt; az orosz Jelena Szokolova a 2003-as vb-n ezüstöt szerzett, az idein negyedik lett, s kétszeres Eb-2., a japán Jukari Nakano pedig az idei vb ötödik helyezettje.

A csütörtöki rövid programban Sebestyén másodikként lépett a jégre, de a korai szólítás egyáltalán nem zavarta. A nyitó tripla flip után a tripla Lutz, dupla toe-loop kombinációt, majd a kötelező dupla Axelt is szépen megugrotta. A bíróktól 52,82 pontot kapott, s mivel idén még egyszer sem jutott ötven pont fölé - az olimpián 49,58-at, az Eb-n 46,61-et, a vb-n pedig csak 43,04-et korcsolyázott össze -, mindenképpen elégedett lehetett.

Még úgy is, hogy a közvetlenül utána következő Hughes rövid programját 56,74-re értékelték, a második csoportban pedig Nakano 54,90-et kapott. Szokolova hibázott, s 48,50-nel csak hetedik lett a rövid programban.

Így Sebestyén Júlia a harmadik helyen áll, és szombaton a kűrben éremért korcsolyázhat. S a nagyon rosszul sikerült szezonja, az olimpiai 18. és a vb-22. hely után egy dobogós helyezéssel mindenképpen bizonyítaná, hogy továbbra is helye van a legjobbak között.

A nankingi Grand Prix-n a párosoknál az olimpiai bronzérmes kínai Sen, Csao, jégtáncban az orosz Domnyina, Sabalin kettős áll az élen.

Eredmények, nők, állás a rövidprogram után:
1. Emily Hughes (amerikai) 56,74 pont
2. Nakano Jukari (japán) 54,90
3. Sebestyén Julia 52,82.