Vágólapra másolva!
Bár hétfőn az Allsport orosz hírügynökség azt röpítette világgá, hogy Irina Szluckaja bejelentette visszavonulását - a kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok orosz műkorcsolyázónő szavait idézve -, az érintett ezt cáfolja. Az Allsport elnézést kért.

"Őszintén szólva arról fogalmam sincs, hogy öt perc múlva mit fogok csinálni, de abban teljesen biztos vagyok, hogy a versenyzői pályafutásomat befejeztem" - időzte hétfőn Irina Szluckaját az Allsport, s ezt a világ hírügynökségei is átvették. Ám kedden reggel a műkorcsolyasport vezető internetes fórumán, az "Fsuniverse"-en az egyik hozzászóló már azt közölte, hogy beszélt Szluckaja menedzserével, Ari Zakariannal, aki cáfolta védence bejelentését.

Az Allsport honlapján szerdán meg is jelent Zakarian hivatalos közleménye, amelyben a menedzser leszögezi, hogy pártfogoltjai közül Irina Szluckaja, Jevgenyij Pljuscsenko és a Tatjana Totmjanyina, Makszim Marinyin kettős sem jelentette be hivatalosan visszavonulását, avagy azt, hogy a profik között folytatja a pályafutását. Egy ilyen bejelentés egyébként is az ő kompetenciájába tartozna - írja Zakarian.

A menedzser szerint egyelőre csak az biztos, hogy a megerőltető olimpiai év után erre a szezonra Szluckajáék szüneteltetik a versenyzést. Az ominózus interjú tényét a korcsolyázónő nem tagadja, azt sem, beszélt a jövőbeni terveiről, ám azt kategórikusan cáfolja, hogy bejelentette volna a visszavonulását - olvasható még a közleményben.

Szluckaját, aki jelenleg Philadelphiában készül egy jégrevüre, szerdán megszólaltatta a The Associated Press hírügynökség: "Nem, nem vonultam vissza. Ha így lenne, azt nem felejteném el közölni az edzőmmel. Szívesen találkoznék azzal az újságíróval, aki ezt a cikket írta... Azt hiszem, vannak, akik egyáltalán nem ismernek, látnak a tévében, kell valamit írniuk, és megírják, hogy akkor most már tévés lettem" - utalt Szluckaja arra, hogy műsort vezet, és a jövőjét illetően bevallottan ilyen irányú tervei vannak. "Elegem van a pletykákból, kérem, ne ezekre hallgassanak, hanem rám. Most nagyon elfoglalt vagyok, majd meglátjuk, mit hoz a jövő" - tette hozzá titokzatosan Szluckaja.

Az ügyben mindenesetre sokat mondó, hogy Adrej Mitkov, az Allsport főszerkesztője elnézést kért a korcsolyázónőtől.

Fábik Tibor