Vágólapra másolva!
Sem Gombás Laura, sem pedig Szarka Krisztina nem jutott tovább a keddi selejtezőből az aarhusi tornász-világbajnokságon, így a magyarok számára véget ért a szombatig tartó viadal. 

Szarka a 101., Gombás pedig a 113. helyen végzett (139-en indultak mind a négy szeren), egyéni összetettben a legjobb 24, szerenként pedig a legjobb nyolc léphetett tovább. Gombás - aki az elmúlt időszakban szép sikereket ért el Világkupa-versenyeken - ezúttal egy új, nehéz, következésképpen sok pontot érő elemet is beépített a gyakorlatába, ám hibázott.

"A tapasztalatszerzést jól szolgálta a vb. Rengeteget kell még fejlődnünk. Sajnos fiatal versenyzőink még hibáznak, de ahogy több rutint szereznek, akár döntősök is lehetnek" - mondta Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya.

A férfiak csapatban csak a 27. helyen végeztek, így a hölgyekhez hasonlóan nem tudnak részt venni maximális hat fővel a jövő évi stuttgarti olimpiai kvalifikációs vb-n és a 2008-as pekingi ötkarikás játékokon sem. A 2007-es vb-re magyar részről három-három férfi és női versenyző nevezhető, akik egyénileg szerezhetnek kvótát Pekingre. A legjobb nyolc férfi csapat döntője 19 órakor kezdődik Aarhusban.