Vágólapra másolva!
Kovács Ágnes  2:14.91 perccel a hatodik helyen végzett 200 m vegyesen az úszók berlini rövidpályás Világkupa-versenyének első napján.

A Kőbánya SC olimpiai, világ- és Európa-bajnoka a második legjobb idővel (2:14.81 p) került be a döntőbe, ahol azonban egy tizeddel gyengébbet produkált, így nem állhatott fel a dobogóra. Ezzel együtt dicséretes a helytállása, hiszen a téli pihenő után még csak harmadik hete van edzésben, különösebben kiugró eredményt nem várt, nem is várhatott magától.

Kovács a délelőtti selejtezőben indult 100 m mellen is, ahol az ötödik időt érte el, ám tekintettel a 200 m vegyes még rá váró délutáni fináléjára, a szám döntőjében már nem állt rajthoz.

Vasárnapra három számban is nevezett a magyar úszókiválóság, kérdés, hogy végül is hányban próbál szerencsét. A viadal előtt mindenesetre azt nyilatkozta, hogy 200 m mellen, egykori sikerszámában feltétlenül indul. A másik két "próbatétel" az 50 m mell és a 100 m vegyes lehet.

A berlini Vk nyitónapján az ukrán Oleg Liszogor szó szerint csúcsteljesítménnyel rukkolt elő: az ukrán versenyző 50 m mellen saját, 2002. január 26-a óta élt 26.20 mp-es világrekordját javította tovább 26.17-re, nagy fölénnyel diadalmaskodva a döntőben.