Vágólapra másolva!
A hivatalos 13 órai kezdéshez képest a mérkőzésvezető félórás halasztást rendelt el a Veszelin Topalov-Vlagyimir Kramnyik, egymillió dollár összdíjazású sakkvilágbajnoki döntő ötödik mérkőzésén, de a parti ezután sem kezdődött el. A bolgár nagymester az asztalnál ül, miközben orosz riválisa pihenőszobájában arra vár, hogy megnyissák a külön bejáratú mellékhelyiségét.

A nemzetközi szövetség (FIDE) fellebbviteli bizottságának Topalov tiltakozása után született döntését, miszerint a két nagymesternek közös mosdót kell használnia, egyik fél sem fogadta el. A két klasszis menedzsere újra a versenyszervezőkhöz fordult, Kramnyikék pedig azzal vádolták meg a fellebbviteli testületet, hogy elfogult, mivel Topalov barátai alkotják.

Az elhúzódó vita miatt a mérkőzésvezető elhalasztotta a kezdést. Fél óra csúszás után Topalov leült az asztalhoz, s elindult Kramnyik órája, mivel ő vezetné a világos bábukat. Az orosz világbajnok azonban egyelőre pihenőszobájában vár, s nem hajlandó játszani, amíg meg nem nyitják a lezárt WC-jét.

A Kalmük Autonóm Köztársaság fővárosában zajló címegyesítő, 12 játszmás világbajnoki döntő első két összecsapását Kramnyik nyerte, majd két döntetlen következett, így a párosmérkőzés pénteki folytatása előtt Kramnyik 3-1-re vezet.