Vágólapra másolva!
A júliusi budakalászi Európa-bajnokságot követő szünet után javában készülnek a hazai öttusázók az év fő eseményére, a novemberi, guatemalai világbajnokságra. Az edzések sorát Világkupa-versenyek szakítják meg, melyek elvben lehetőséget kínálnak az állapotfelmérésre. Azért csak elvben, mert a magyarok például programmódosítások miatt nem használják ki mindhárom alkalmat.

A nemzetközi szövetség eredeti versenynaptára szerint két-három hetente követte volna egymást a kairói és a római - később chiancianói - Vk, illetve a sorozat athéni döntője. Aztán előbb az egyiptomi versenyt csúsztatták el egy héttel, majd a Vk-finálét hozták közelebb az olaszországi viadalhoz. Belső problémái miatt ugyanis a görög szövetség lemondta a rendezést, áthidaló megoldásként pedig Chiancianóba került át a döntő is.

A torlódás kapcsán mindkét magyar szövetségi kapitány elégedetlenségét fejezte ki. "Először a kairói versenyen akartunk elindulni, de a programmódosítás miatt erről letettünk. Olaszországba Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien, Alekszejev Tamara és Hidvégi Ildikó utazik, előbbi kettő aztán ott marad a döntőre. Füri Csilla gyermeket vár, így vele egy darabig nem számolhatok" - mondta Kulcsár Antal, a női csapat szakvezetője. "Ami a világbajnokságot illeti, úgy vélem, rossz helyen és rossz időben van, ráadásul most már a felvezetés is összekuszálódott."

"Nem megyünk az e heti Vk-versenyre, csak a döntőre utazunk el. Egyrészt nincs szükségünk egy héten belül két megmérettetésre, másrészt jelenleg mindegyik csapattag valamilyen sérüléssel bajlódik" - közölte Pálvölgyi Miklós, a férfiak kapitánya. "Kállai Ákosnak és Horváth Viktornak a lába fáj, Balogh Gábornak az Achilles-inával van gondja, Fülep Sándornak pedig a dereka nincs rendben. Úgy tűnik, hamarosan mindannyian felépülnek, a Vk-fináléra Horváth, Fülep és Balogh utazik."

A válogatott október közepétől november elejéig edzőtáborozik majd közösen a világbajnoki felkészülés jegyében. A vb november 15-én kezdődik.