Vágólapra másolva!
Benedek Dalma világraszóló bravúr - négy egyesben, Eb-n és vb-n 500 és 1000 méteren szerzett aranyérem - után vált edzőt. Simon Miklóst elhagyva csatlakozik Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjához a fejlődés, és a pekingi olimpiai győzelem reményében.

"A kívülállók számára furcsa lehet, hogy a legnagyobb közös sikerek után határoztam úgy: edzőt váltok" - mondta Benedek Dalma. "Sokat köszönhetek Simon Miklósnak, ám úgy érzem, a továbblépés érdekében változtatnom kell. Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatában olyan versenyzők készülnek, akik mellett technikailag fejlődhetek, és Kati néni több évtizedes tapasztalata garancia arra, hogy korábbi és jelenlegi tanítványaihoz hasonlóan én is klasszis versenyzővé érhessek."

Forrás: MTI

"Emberileg iszonyúan nehéz volt közölnöm a döntésemet Simon Miklóssal, akit nyilvánvalóan meglepetésként ért a bejelentésem. Majd tíz évig dolgoztunk együtt, nagyon hasonló a személyiségünk, mindketten lobbanékony természetűek vagyunk, ezért úgy gondolom, idő kell ahhoz, hogy Miklós is megbékéljen. Kati néni korrekt és fogadókész volt. Természetesen nem ígért semmit, és én sem szeretnék előjogokat. Az olimpiai indulás lehetőségéről például nem is időszerű beszélni, hiszen másfél év hosszú idő, amelyet arra szeretnék felhasználni, hogy az egyik legjobb kajakos legyek."