Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán már mindent elért kajak-kenuban, amit versenyző elérhet, így kevesen gondolnák, hogy még mindig csak a 28. életévében jár. A bőbeszédű és mindig jókedvű sportoló saját bevallása szerint nagyon kiegyensúlyozott és jól érzi magát a bőrében, ami azért is fontos, hiszen a szegedi világbajnokságon nagy feladatok várnak rá.

- Már a világbajnoksággal álmodik?
- Tény, sokat gondolok rá, mert ez az idei esztendő kiemelkedő versenye, de azért nem esem túlzásokba.

- Mivel foglalatoskodik most éppen?
- A hajóm takarítását és törlését végzem, szeretem, ha rendben van és szép tiszta. A szívemhez nőtt, és éppen ezért nagyon vigyázok rá, pedig minden évben lecserélhetném egy újra, de kitartok mellette.

- S ami a páros hajót illeti?
- Azt Kucsera Gáborral, a társammal tavasszal kaptuk, teszteltük sokat, és jól siklik a vízen. Az is ragyog.

Forrás: [origo]

- Van még valamilyen kabalája, szokása a megmérettetések előtt?
- Különösebb nincs. Talán annyi, hogy a versenyeket megelőző éjszaka a Bibliát lapozgatom és olvasgatom. Igyekszem kikapcsolni a külvilágot és ez az olvasmány nyugtat meg a leginkább.

- Kucsera Gáborral milyen a viszonya?
- Kiváló! Az alapvető sikerek titkának egyike, hogy két olyan ember üljön egy hajóba, akik jó kapcsolatban vannak. Mindketten kedveltük egymást, hiszen csapattársak voltunk és vagyunk. Ezt a párost nem a kényszer szülte, és ezért tudunk folyamatosan, lépésről-lépésre előrehaladni.

- Többször elmondták, hogy már Pekingre készülnek s ha közben kikapnak egy-egy vb-n, vagy Eb-n, az nem lesz tragédia. Ezt tényleg így gondolja?
- Maximálisan. A rengeteg munka gyümölcse pedig meglehet idő előtt is, erre jó példa a mostani Európa-bajnokság, ahol már meg tudtuk lepni a verhetetlennek hitt német egységet. Feltett szándékunk, hogy sok borsot törjünk az orruk alá, de a végállomás Peking, ahol mindenképpen mi szeretnénk nyerni.

Forrás: MTI

- A szurkolók magas elvárásai mennyire zavarják?
- Abszolút nem, sőt örülök neki, hogy ekkora figyelemmel kísérik a kajak-kenu sportot az emberek. Meg aztán az sem mellékes, hogy általában jókat írnak a versenyzőkről, sportolókról, ami legyezi a mi hiúságunkat is. Tudom, hogy itthon lesz a világbajnokság és sokan jönnek majd ki szurkolni, de azt is tudom, hogy mindenki megérti majd, ha két ezüstérmet nyerünk szoros csatában.

- Fejlődésüket elnézve azonban lehet, hogy nem kell Pekingig várni a magyar páros trónra lépéséig...
- Ha minden összejön, reméljük a legjobbakat, a lényeg, hogy a tavalyi évben a német duó két és fél másodperccel verte meg az egységünket, és azt akartuk elérni, hogy idén felezzük a különbséget. A célunkat már elértük, ám nem lennék sportoló, ha nem akarnék minden viadalon nagyot domborítani.

Tomka Tivadar