Vágólapra másolva!
Hogy a fiatalos lendület mellett elfér, sőt elkél a tapasztalat és a rutin a magyar csapatban, azt bizonyítja, hogy a Pulai Imre, Novák Ferenc, Csabai Edvin, Fürdök Gábor összetételű kenunégyes bronzérmet tudott szerezni a racicei Európa-bajnokságon. Már a hajó átlagéletkora (34.5 év) is tekintélyt parancsoló, a versenyzők eredménylajstroma pedig magáért beszél.

A 39 esztendős Pulai Imre például már 1988-ban a felnőtt mezőnyben lapátolt, és pályafutásába belefért már az olimpiai győzelem, no és világbajnoki elsőségek sora. És ahogy mondja: nem csak levezetésből zártak a harmadik helyen C-4 500 méteren a racicei Európa-bajnokságon.

"Már tavaly is ebben az összeállításban szerepeltünk volna, ha lett volna négyes válogató" - magyarázza Pulai. "Szerencsére az idén sikerült megragadnunk az alkalmat, és a kontinensviadal után a világbajnokságon is szeretnénk a dobogón zárni."

Pulai szerint ez nem lesz könnyű, hiszen legalább öt olyan egység van a mezőnyben, amely képes a dobogóra kerülni, és az európaiak mellé beférkőzhetnek még a kanadaiak és a 2008-as olimpiát rendező kínaiak is.

"Nagyon nehéz dolgunk lesz a világbajnokságon. Ahogy az Európa-bajnokságon láthattuk már az sokat kivesz az egységekből, hogy egyenesben tartsák a hajót. Aztán itt van a rajt, amiben mi nem vagyunk olyan jók, és ha esetleg egy középső pályán rajtolnak le bennünket, akkor igazán nehéz felkapaszkodni az élmezőnybe. Éppen ezért meglehet: okosabb úgy taktikázni, hogy a döntőben szélső pályára kerüljünk. Apróságokon múlik a győzelem, a dobogó, éppen ezért észnél kell lennünk."

Tudja ezt jól a Kozmann György, Kolonics György páros is, amely az Európa-bajnoki ötödik hely után szeretné a dobogóra "lapátolni magát", no és erre törekszik egyesben Mike Róbert is, akinek vb-újoncként a döntőbe kerülés lehet a célja a szegedi világbajnokságon.