Vágólapra másolva!
Kovács Katalin és Janics Natasa bizakodva és jó formában várja a jövő csütörtökön kezdődő szegedi kajak-kenu-világbajnokságot.

A július 6-10. között rendezett racicei Eb-n a magyarok összesen tíz arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet nyertek, az 1000 méteres női számokban Kovácsék kimagasló teljesítményének is köszönhetően kizárólag magyar sikerek születtek.

A kontinensvetélkedő óta eltelt időben a magyarok kemény edzésekkel készültek a szegedi vb-re. "Már alig több mint tíz edzésünk van a világbajnoki rajtig" - mondta Kovács. "Szerencsére elérkeztünk a felkészülés azon szakaszába, amikor a mennyiség helyett már a minőségen van a hangsúly. Bár ugyanannyit tréningezünk, ez már afféle rápihenés a világbajnokságra."

Kovács és Janics összesen hat számban állnak rajthoz Szegeden, ráadásul az ezer méteres páros és négyes versenye között a pihenőidejük mindössze - szemben a racicei 45-tel - 32 perc lesz.

"Igaz, most nem kell az eredményhirdetéssel foglalkozni, hiszen az csak a döntők után lesz" - folytatta Kovács. "Az Európa-bajnokságon külön stresszt jelentett számunkra a ceremónia, hiszen az időbeni csúszás végzetes lehetett volna. Úgy érzem, tökéletesen összeáll minden a rajtra, és mi mindent megteszünk azért, hogy a racicei Európa-bajnokságon nyújtott produkciót a hazai közönség előtt is megismételjük."