Vágólapra másolva!
A dortmundi Sparkassen szuperverseny harmadik fordulójában ismét négy döntetlen született. Lékó Péter a világos bábukat vezetve remizett az angol Michael Adamsszel. Lékó hiába áldozott vezért, három tisztje ellenértékként csak remihez volt elegendő. Lékó holtversenyes társának, az orosz Peter Szvidlernek Grünfeld védelme kiállta a próbát. Harmadik döntetlenét könyvelhette el Vlagyimir Kramnyik, az orosz világbajnoknak kellett vigyáznia a fél pont megszerzéséért. Az örmény Levon Aronyiant is óvatosságra inti a hétfordulós lebonyolítás.

A dortmundi 19-es kategóriájú szuperverseny harmadik játéknapján ismét négy döntetlen született. A rövid, mindössze hétfordulós torna óvatosságra inti a nagymestereket. Lékó Péter a világos bábukat vezette az angol Michael Adams ellen, és a katalán megnyitás egyik jól ismert változatában nem váltotta meg a világot. Nagymesterünk az áldozott vezérért bőséges ellenértéket kapott, de többet nem tudott elérni a pozícióból.

A sakkrajongókat nem hozta lázba a grúz Baadur Zsobava és az örmény Levon Aronyian partija, az izraeli Borisz Gelfand az orosz Peter Szvidler Grünfeld védelmű elméleti értékű párharca sem. A féléves versenyzési szünet után az arénába visszatérő Vlagyimir Kramnyik első partiját a torinói sakkolimpián Arkadij Naiditsch ellen játszotta, s remek győzelmet aratott. A címvédő német nagymester tanult a leckéből, s gond nélkül remizte ki a hatszoros dortmundi győztest.

A 3. forduló eredményei:
Baadur Zsobava (grúz, 2651) - Levon Aronyian (örmény, 2761) döntetlen (Angol megnyitás, 21)
Lékó Péter (magyar, 2738) - Michael Adams (angol, 2732) döntetlen (Katalán megnyitás, 25)
Borisz Gelfand (izraeli, 2729) - Peter Szvidler (orosz, 2742) döntetlen (Grünfeld védelem, 29)
Vlagyimir Kramnyik (orosz, 2743) - Arkadij Naiditsch (német, 2664) döntetlen (Katalán megnyitás, 44)

A verseny állása:
1-2. Lékó Péter és Peter Szvidler 2 pont
3-6. Michael Adams, Borisz Gelfand, Vlagyimir Kramnyik és Levon Aronyian 1,5
7-8. Arkadij Naiditsch és Baadur Zsobava 1

A 4. forduló párosítása:
Aronyian - Naiditsch
Szvidler - Kramnyik
Adams - Gelfand
Zsobava - Lékó