Vágólapra másolva!
Bronzérmet szerzett a magyar csapat a férfiak kisöbű sportpuska fekvő számában a zágrábi sportlövő világbajnokságon. A Sidi Péter, Mlinkovics Tibor, Herczegh Szabolcs összeállítású trió 1779 körrel zárt, s ezzel az 1786 körig jutott amerikai és a szintén 1779 körös eredményt produkált osztrák csapat mögött lett harmadik.

A csapatversenyt az egyéni viadal selejtezőjével együtt bonyolították le. A kvalifikációban a puskások három csoportban lőttek. Sidi az elsőben 596 körrel, Mlinkovics a másodikban 593-mal, míg Herczegh a harmadikban 590-nel zárt. Ezzel mindhárman biztosították helyüket az érmekért folyó szerdai versenyben, amelyet 66 versenyző kezdhet meg.

A csapatverseny nem mindennapi izgalmakat hozott, hiszen az amerikaiak mögött négy válogatott is 1779 körös teljesítménnyel zárt, s a végelszámolásnál az osztrák csapaté lett az ezüst-, a magyaré pedig a bronzérem, a dánok a negyedik, az izraeliek pedig az ötödik helyen végeztek.

Sidi Péter: "A verseny előtt nagyon örültem volna a bronzéremnek, most azonban kicsit bosszant, hogy az osztrákok azonos eredménnyel előttünk végeztek. Ha a harmadik csapattag, Herczegh Szabolcs akár csak egy körrel többet lő, ezüstérmesek vagyunk. Persze ez így is nagy eredmény, pályafutásom során csak egyszer fordult elő, hogy csapatban dobogóra állhattam, még 1998-ban a juniorként, akkor 60 fekvőben világbajnok lettem. Nagyon régen volt."

Mlinkovics Tibor: "Nekem az elsődleges célom az olimpiai kvóta megszerzése, de természetesen nagyon örülök a bronznak. Én a második sorozatban lőttem, úgy, hogy már tudtam, Sidi Peti 596 körrel kezdett, és ez kellőképpen motivált, hogy a csapatért mindent megtegyek. Emberemlékezet óta nem volt dobogón a felnőtt férfi puskacsapat."

Herczegh Szabolcs: "Sajnálom, hogy tegnap csak fél órát edzhettem, nekem ez kevés. Ezzel is magyarázható, hogy gyengén, 98 és 94 körrel kezdtem a versenyt. Ettől függetlenül örülök a bronzéremnek, mert sok munkám van benne."

Eredmények, férfiak:
kisöbű sportpuska, fekvő, 50 m (60 lövés), csapat, világbajnok:
Egyesült Államok 1786 kör
2. Ausztria 1779
3. MAGYARORSZÁG (SIDI PÉTER, MLINKOVICS TIBOR, HERCZEGH SZABOLCS) 1779