Vágólapra másolva!
A pénteki egyesek után 2-0-ra vezet a magyar Davis-kupa-válogatott Bulgária ellen az Euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában. Az első teniszmeccset Bardóczky Kornél hozta Ilia Kusev ellen, majd Kiss Sebő három 6:3-as szettel diadalmaskodott Ivajlo Trajkov felett.

Bardóczky Kornél révén szerzett vezetést a magyar férfitenisz-válogatott a bolgárok elleni Davis Kupa-mérkőzésen, Plovdivban. A magyar versenyző három játszmában nyert Ilia Kusev ellen.

Bardóczky az első játszmában nagy küzdelemben múlta felül Kusevet, a második és a harmadik szettet viszont már könnyedén hozta. "Nagyon fontos volt, hogy meg tudtam nyerni az első játszmát, a másodikban viszont volt egy kis hullámvölgy: a nagy meleg miatt rám tört a fáradtság. Szerencsére átvészeltem a nehéz pillanatokat, az utolsó felvonásra pedig már összeroppant az ellenfelem" - mondta Bardóczky.

A második meccsen Kiss Sebő nagy bravúrral nyert Ivajlo Trajkov ellen. A világranglistán 782. Kiss végig egyenletes teljesítményt nyújtott a nagy melegben és biztosan verte a nála jóval előkelőbben rangsorolt riválist (519. a listán).

A magyarokat már csak egy győzelem választja el a továbbjutástól. A szombati párosra (13.00) Bardóczkyt és Kisgyörgy Gergelyt jelölte Baranyi Szabolcs kapitány, ellenfelük a Todor Jenev, Jordan Kanev duó lesz. Vasárnap 11.30-tól Bardóczky-Trajkov és Kiss-Kusev párharcra kerül sor.

Sikerük esetén a magyarok a lengyel-grúz mérkőzés győztesével játszanak a feljutásért szeptember 22. és 24. között.

Eredmények, Davis Kupa, Euro-afrikai zóna II. csoport, 2. forduló:
Bulgária-Magyarország - 0-2 - állás az első nap után
Ivajlo Trajkov - Kiss Sebő 3:6, 3:6, 3:6
Ilia Kusev - Bardóczky Kornél 5:7, 3:6, 0:6.

Lengyelország-Grúzia 1-1 - állás az első nap után
Przysiezny - Labadze 6:3, 3:6, 4:6, 4:6
Kubot - Csikladze 7:5, 6:4, 6:2