Vágólapra másolva!
Nem okozott gondot az elődöntőbe jutás Roger Federernek a wimbledoni teniszbajnokságon, a svájci világelső címvédőhöz méltó játékkal egy óra 46 perc alatt három 6:4-es szettben verte a horvát Mario Ancicot.

A meccs az első játszmában 2:2-es állásnál eső miatt félbeszakadt, ez azonban nem zavarta meg a címvédő Federert, aki mindegyik játszmában képes volt elvenni ellenfele adogatását, így 6:4, 6:4, 6:4-re besöpörte a mérkőzést.

"Néha van az embernek olyan érzése, hogy teljesen irányítása alatt tartja a mérkőzést. Bejönnek a szervák, jók az adogatásfogadások, a magabiztosság érzése tölti el, mintha hazai pályán, hazai közönség előtt játszana. Nem fél próbálkozni, keményen üti meg a labdákat - nos, ezt éreztem végig" - nyilatkozta Federer

A svájci szuperklasszis sorozatban 46. füves pályás győzelmét aratta, s ezzel tovább javított világcsúcsán. Federer négy esztendeje, 2002. június 25-én éppen a horvát teniszezőtől, Wimbledonban kapott ki utoljára ezen a borításon.

A svájci következő ellenfele a svéd Jonas Björkman lesz, aki drámai, ötszettes csatában legyőzte Radek Stepaneket. A cseh játékosnak a negyedik játszma rövidítésben meccslabdája volt - igaz Björkman adogatásánál - ám nem tudott élni a lehetősséggel és a mindent eldöntő utolsó felvonásban kikapott.

A 35 esztendős Björkman, a világ egy legjobb párosjátékosa, ezzel pályafutása legnagyobb sikerét érte el Grand Slam-tornán egyesben. Érdekesség, Federer ellen háromszor találkozott, s eddig még szettet sem nyert.

Ugyancsak elődöntős Markosz Bagdatisz, aki 2 óra 32 perc alatt négy játszmában nyert az ausztrál Lleyton Hewitt ellen. A 21 esztendős ciprusi, aki döntős volt az esztendő első GS-tornáján, az Australian Openen, Wimbledonban tavaly játszott először és már az első fordulóban kipottyant.

Eredmény, negyeddöntő, férfiak:
Federer (svájci, 1.) - Ancic (horvát, 7.) 6:4, 6:4, 6:4
Björkman (svéd) - Stepanek (cseh, 14.) 7:6 (7-3), 4:6, 6:7 (5-7), 7:6 (9-7), 6:4
Bagdatisz (ciprusi, 18.) - Hewitt (ausztrál, 6.) 6:1, 5:7, 7:6 (7-5), 6:2.

(MTI)