Vágólapra másolva!
Mark Philippoussis szabadkártyát kapott, így ott lehet a június 26-án kezdődő angol nyílt teniszbajnokságon, Wimbledonban.

Az ausztrál teniszező 2003-ban Roger Federer ellen még döntőt játszhatott az év harmadik Grand Slam-tornáján, azonban jelenleg csupán a világranglista 176. helyét foglalja el. Három éve Philippoussis nagyszerű játékkal verekedte be magát a fináléba, ott azonban a svájci világklasszis nem kegyelmezett neki.

Érdekesség, hogy 2001-ben a horvát Goran Ivanisevic is szabadkártyával léphetett Wimbledon zöld gyepére, ahol kirobbanó formában teniszezett. Sorra búcsúztatta esélyesebbnek tartott riválisait, végül az ausztrál Patrick Raftert drámai küzdelemben, öt szettben múlta felül a döntőben.

A férfiaknál a brit Jamie Baker, Richard Bloomfield, Alex Bogdanovic, Jamie Delgado, Martin Lee és Alan Mackin még a román Andrei Pavel indulhat szabadkártyával, a hölgyeknél a hazai kvintett (Sarah Borwell, Naomi Cavaday, Anne Keothavong, Katie O'Brien, Melanie South) mellett az ausztrál Alicia Molik, a fehérorosz Victoria Azarenka, valamint a lengyel Agnieszka Radwanska jutott így lehetőséghez.

Érdekesség, hogy 2000-ben elődöntős Jelena Dokic is szabadkártyás - a kvalifikációban.

(MTI) / [origo]