Vágólapra másolva!
Decsi Tamás ezüstérmet szerzett a férfi kardozók szófiai Világkupa-versenyén.

A fiatal magyar vívó közel állt a végső győzelemhez, a döntőben ugyanis 13-11-re vezetett a román Rares Dumitrescu ellen, ezt követően azonban csak ellenfele adott tust. A bronzérmen az amerikai Ivan Lee és a román Florian Zalomir osztozott. A viadalon 14 ország 70 kardozója indult.

A fegyvernem női képviselői számára Hanoiban rendeztek versenyt, a vietnami Vk-debütálás nem sikerült jól a magyaroknak: Csaba Edina 20., Nagy Orsolya 33., Sznopek Gabriella 54. lett. Győzött az amerikai Sada Jacobson.

Kilenc magyar léphet pástra vasárnap a női tőrözők Budapesten zajló Eximbank Világkupa-versenyének 64-es főtábláján. A nemzetközi élmezőnyből többen nem jöttek el a viadalra, így Knapek Edina és Mohamed Aida mellett világranglistás helyezése alapján Varga Katalin és Újlaky Virginie is kiemelt volt. Ők - tizenkét társukkal együtt - csak vasárnap kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

Varga Gabriella, Jeszenszky Szilvia, Berta Adrienn, Nattán Sarolta és Kreiss Fanni a szombati selejtezőben mutatott teljesítménye alapján került a legjobb 64 közé. A program vasárnap 9 órától folytatódik a Nemzeti Sportcsarnokban, a nyolcas döntőre ugyanott 14 órakor kerül sor. A viadalra 19 ország 111 tőrözője nevezett.