Vágólapra másolva!
Szófiában a bolgár világbajnok Veszelin Topalov győzelmével fejeződött be a Mobiltel szuperversenye. A hazai pálya előnyét élvező világelső az utolsó fordulóban világossal nyert a francia Etienne Bacrot ellen, s félpontos előnnyel végzett az élen. Az amerikai Gata Kamsky remivel bebiztosította a második helyet, Viswanathan Anand nyerést hagyott ki az ukrán exvilágbajnok Ruszlan Ponomarjovval szemben, harmadik lett. Az orosz Peter Szvidler ötvenszázalékos  teljesítménnyel negyedikként zárta szereplését. Négyen, Anand, Bacrot, Kamsky és Szvidler a bolgár fővárosból Torinóba repültek, hogy hazájuk válogatottjában játszanak.

A bolgár világbajnok hű maradt önmagához, nagy hajrával, a második félidőben az utolsó négy fordulóban aratott győzelmekkel másodszor is tornagyőzelmet ünnepelhetett. Két kritikus játszmát is nyert sötéttel, először Viswanathan Anandot, majd a meglepetésembert, Gata Kamskyt is megadásra kényszerítette. Tekintélyt parancsol, hogy két vereségét öt nyeréssel tudta ellensúlyozni. Újabb Élő-pontokat kasszírozott, a világranglistán növelte előnyét Viswanathan Anand előtt.

Szép sikert ért el egyetemi tanulmányai befejezése után a sakkhoz visszatérő Gata Kamsky, kétszer is kikapott Topalovtól, de a többiekkel megbirkózott. Viswanathan Anand a második körben mínuszban maradt, nem tudott játszmát nyerni. Peter Szvilder talán az olimpiára is tartalékolt erejéből. Az ukránok jól tették, hogy Ruszlan Ponomarjovot nem válogatták be olimpiai csapatukba. Etienne Bacrot egyedüli nyeretlenként zárta szereplését.

Az utolsó forduló eredményei:
Topalov (bolgár, 2804) - Bacrot (francia, 2708) 1 - 0 (Szláv védelem, 42)
Ponomarjov (ukrán, 2738) - Anand (indiai, 2803) döntetlen (Vezérindiai védelem, 53)
Szvidler (orosz, 2743) - Kamsky (amerikai, 2671) döntetlen (Spanyol megnyitás, 33)

A verseny végeredménye:
1. Veszelin Topalov 6,5 pont
2. Gata Kamsky 6
3. Viswanathan Anand 5,5
4. Peter Szvidler 5
5-6. Ruszlan Ponomarjov és Etienne Bacrot 3,5

A nagymesterek teljesítménye a performance pontszámok tükrében:
Topalov 2840, Kamsky 2835, Anand 2768, Szvidler 2744, Ponomarjov 2679, Bacrot 2645.

A nagymesterek teljesítménye az Élő-pontszámok tükrében:
Topalov + 5, Kamsky + 12,2, Anand - 5, Szvidler 0, Ponomarjov - 14, Bacrot - 9