Vágólapra másolva!
Nemcsik Zsolt nyerte meg a férfi kardozók madridi Grand Prix-versenyét. A magyar vívó sikere különösen értékes, ugyanis a Nébald György szövetségi kapitánytól származó információ szerint 130 fős mezőny gyűlt össze a spanyol fővárosban, és a világranglista első 40 helyezettje közül csak egy hiányzott.

Nemcsik többek között a francia Nicolas Lopez, az orosz Sztanyiszlav Pozdnyakov és a spanyol Jorge Pina legyőzésével jutott el a fináléig, ahol a német Nicolas Limbachot verte 15-14-re.

Lengyel Balázs és Lontay Balázs a legjobb 32-ig jutott, Decsi Tamás a 64 között kapott ki, Kósa Miklós pedig nem került fel a főtáblára.

Vasárnap a negyedik helyen végzett a magyar férfikard-csapat Madridban. A Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Lontay Balázs, Lengyel Balázs összeállítású együttes az amerikaiakat és az oroszokat legyőzve jutott el az elődöntőig, amelyben a franciáktól kapott ki. Ezt követően közel állt ahhoz, hogy megszerezze a bronzérmet, de egy találattal alulmaradt az ukrán válogatottal szemben. A magyarok szerint a döntő tust fordítva ítélte meg az asszóvezető.

***

Imre Géza a második, Boczkó Gábor a harmadik helyen végzett az olaszországi Legnanóban rendezett férfi párbajtőr Világkupa-versenyen.

Imre az elődöntőben az olasz Alfredo Rotát verte 15-14-re, míg Boczkó ugyanennyire kapott ki a dél-koreai Kim Szeung Kutól. A fináléban Kim 13-12-re nyert Imre ellen.

A 192 fős mezőnyben 7 magyar került fel a 64-es táblára. Budai Dániel, Szényi Péter és Losonczi Dávid az első körben kikapott, Kovács Iván a 32-ig, Somfai Péter pedig a legjobb 16-ig jutott.

***

A kardozó Nemcsik Zsolt, illetve a párbajtőröző Imre Géza és Boczkó Gábor után újabb magyar vívó állhatott dobogóra szombaton Világkupa-versenyen: a tőröző Knapek Edina Szentpétervárott lett második.

A remekül vívó Knapek a fináléban is csak minimális különbséggel, 7-6-ra maradt alul a lengyel Sylwia Gruchalával szemben. Mohamed Aida és Ulylaki Virginie a legjobb 16-ig jutott, utóbbit éppen Knapek búcsúztatta a negyeddöntőbe jutásért vívott asszóban. Varga Gabriella egy körrel hamarabb fejezte be szereplését, miután kikapott Mohamedtől.