Vágólapra másolva!
A hazai kajakosok és kenusok számára a hétvégi, szolnoki, úgynevezett tájékoztató versennyel veszi kezdetét a szezon. Ezen mindenki felmérheti, hogy hol is tart a felkészülésben, és milyen esélyekkel pályázhat majd az Eb-, illetve vb-csapatba kerülésre.

A Raab Karcher Kupáért kiírt viadalon az indulás nem kötelező, mindenki maga dönti el, hogy rajthoz kíván-e állni. Ezúttal 22 egyesület 278 sportolója nevezett.

"A férfi kajakosok közül gyakorlatilag mindenki elindul Szolnokon, remélem, hogy nem jön közbe sem sérülés, sem betegség" - mondta Angyal Zoltán szövetségi kapitány. "A nőknél már foghíjasabb lesz a mezőny, hiszen az idén utolért bennünket egy páratlanul makacs sérüléshullám. Kovács Katalin, Bóta Kinga és Viski Erzsébet szinte biztosan nem száll vízre, a melegvízi edzőtáborozások során ínhüvely-gyulladásos megbetegedésekkel küzdöttek, számukra a mostani időszak főleg a felzárkózás jegyében telik. Emellett Szabó Szilvia és Janics Natasa sem lesz ott a hétvégi versenyen. A kenusok között ugyanakkor elindul szinte mindenki."

Az idén az Eb-t a csehországi Racicében rendezik július 6. és 9. között, a vb-nek pedig Szeged ad otthont augusztus 17-től 20-ig. A hazai válogatók időpontja: május 19-21., június 23-25.

A hétvégi verseny programja:
szombat: 1000 m-es elő- és középfutamok 10 ó, 1000 m-es döntők 15 ó
vasárnap: 500 m-es elő- középfutamok 10 ó, 500 m-es döntők 14 ó