Vágólapra másolva!
Kovács Ágnes és Kovács Norbert révén magyar győzelmeket (is) hozott a szombat délutáni döntők első felvonása Bécsben, az osztrákok hagyományos, háromnapos úszóviadalán. Az esti finálékban aztán újabb magyar győzteseket avattak: diadalmaskodott az ifjúsági Európa-bajnok bajai Hosszú Katinka, a Kőbánya SC világbajnoka, Cseh László és a még mindig a leggyorsabb magyarnak számító, betegségéből felépülve egyre jobb formába lendülő Zubor Attila is.

Névrokona és klubtársa, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Ágnes a pénteken, 100 méteren aratott diadala után a második versenynapon 200 m mellen csapott elsőként a célba, 2:30.51 perc alatt teljesítve a távot.

A sprinterek klasszikus távján, 100 méteren Zubor Attila 51.08 másodperccel lett első, ugyanitt a szintén kőbányai Makány Balázs negyedikként végzett (51.94 mp). Hosszú Katinka a pénteki, 400 m vegyesen aratott győzelmét követően szombaton a 200 m pillangó fináléjában utasított mindenkit maga mögé, 2:16.29 perc alatt letudva a távot.

Ismételt Cseh László is. A klasszis - Hosszúhoz hasonlatosan - a hosszabbik vegyes szám után diadalmaskodott újfent, ugyancsak 200 m pillangón, méghozzá 1:57.99 perccel, ami az eddigi abszolút legjobb idő e műfajban a bécsi viadal 17 éves históriájában. Az arany mellett Magyarországra kerül a bronzérem is: Cseh mögött tudniillik a klubtárs Kovács Norbert harmadikként ért célba (2:02.97 p).

A férfiak 100 méteres hátúszó döntőjében a Kőbánya SC-ben versenyző Rudolf Roland az ötödik helyet szerezte meg (57.98 mp), a tatabányai Orbán Ábel pedig 200 m mellen lett nyolcadik (2:31.14 p).