Vágólapra másolva!
Az orosz Szuperliga nyolcadik fordulójában a vezető Ural gárdája hat döntetlennel fejezte be a Lagyja Kazany elleni mérkőzését. A Szaranszk győzött, a meccspontokban beérte az Ural együttesét, fél pont a hátrányuk. Nyert a címvédő Tomszk 400, a kilencedik fordulóban következik a nagy rangadó, a Tomszk-Ural összecsapás során többek között Aronyian-Griscsuk, Shirov-Morozevics csaták lesznek.

Szocsiban harmadik meccsét remizte el az első számú kiemelt, az Ural együttese. Egyes partik igazi nagymesteri szalonremivel végződtek pontosztozkodással, így elmaradt a nagy érdeklődéssel várt Griscsuk és Radzsabov már a 11. lépés után békét kötött. Az üzbég exvilágbajnok Rusztam Kaszimdzsanov nyolcadik partijában is döntetlen született. Az Ural két riválisa, a Szaranszk és a Tomszk 400 kihasználta a lehetőséget és győzelmekkel szorossá tették a párharcot.

A Juzsnij Ural csapatában ezúttal sem ült sakkasztalhoz az orosz exvilágbajnok, Anatolij Karpov, az ukrán Vaszilij Ivancsuk sötéttel nem erőltette a játékot, honfitársa, Andrej Volokityin simán nyert. A 4-2-vel a Szaranszk a meccspontokat tekintve befogta az Ural gárdáját, csak fél pont a hátrányuk. Az utolsó fordulóban Szaranszk-Ural összecsapás lesz. Nem okozott gondot a címvédő Tomszk 400 hatosának a Moszkvai Sakkszövetség együttese elleni 4-2-es nyerés, s akár a bajnoki cím sorsa is eldőlhet a rangadón.

Az éltáblákon az egyéni eredmények érdekesen alakulnak. Az ukrán olimpiai bajnokcsapat "vezérevezőse", Ivancsuk 8 partiból 5 pontnál tart. Az izraeli Borisz Gelfand is + 2-nél, ő hetet játszott, 4,5 pontot gyűjtött. Veretlen az azeri Tejmur Radzsabov is, hét döntetlen és egy nyerés a mérlege. Az ukrán exvilágbajnok Ruszlan Ponomarjov ötvenszázalékos, kettőt is vesztett. A nagymenők közül a legrosszabb egyéni eredménnyel Alekszandr Griscsuk "büszkélkedhet", hét játszmából 2,5 pontot szerzett.

A 8. forduló eredményei:
Juzsnij Ural - Szaranszk 2 - 4
(Aszrjan - Ivancsuk döntetlen, Lputjan - Volokityin 0 - 1)
Termosztepsz Szamara - Szaratov 4 - 2
(Gelfand - Mojszejenko döntetlen, Rublevszkij - Eljanov 1 - 0)
Moszkvai Sakkszövetség - Tomszk 400 2 - 4
(Erenburg - Morozevics 0 - 1, Kobalija - Jakovenko döntetlen)
Ural - Lagyja Kazany 3 - 3
(Griscsuk - Radzsabov, Akopjan - Kaszimdzsanov, Drejev - Tyimofejev, Malahov - Filippov, Motylev - Harlov, Alekszandrov - Iljin mind döntetlen)
Lada Togliatti - Szentpétervár 4 - 2
Merija Moszkva - Juniline Szamara 2 - 4

A 8. forduló után a Szuperliga állása:
1. Ural 13 meccspont, 28,5 pont
2. Szaranszk 13, 28
3. Tomszk 400 12, 29
4. Termosztepsz Szamara 10, 26
5. Juzsnij Ural 9, 23
6. Lagyja Kazany 8, 24
7. Moszkvai Sakkszövetség 6, 23
8-9. Szaratov és Juniline Szamara 6, 22
10. Lada Togliatti 5, 21
11. Szentpétervár 4, 21
12. Merija Moszkva 4, 20,5