Vágólapra másolva!
Majoros István ötödik lett a kötöttfogásúak 60 kg-os súlycsoportjában, miután két menetben vereséget szenvedett az orosz Vjacseszlav Dzsasztétól a moszkvai birkózó Európa-bajnokság bronzmérkőzésén.

Az 55 kg-ban olimpiai bajnok Majoros István - ezúttal 60 kg-ban - vereséggel nyitott, akárcsak a 74 kg-os Horváth András. Majoros két periódusban kapott ki a grúz David Bedinandzétől, az elsőt 3-2-re, a másodikat 2-1-re vesztette el. Horváth még ennél is szorosabb küzdelemben maradt alul a finn Juha Lappalainennel szemben: az első szakaszt 2-1-re elvesztette, a másodikat 3-2-re megnyerte, a harmadikban pedig 1-1 volt az eredmény, de az utolsó pontot a finn kapta.

Horváth számára befejeződött a vb, ugyanis Lappalainen a következő mérkőzésén kikapott. ám Majorost a grúz versenyző vigaszághoz segítette. A pomázi klasszis két menetben legyőzte a finn Jani Hermanssont, ám a bronzmeccsen már nem sikerült neki a bravúr. Az 55 kg-ban olimpiai bajnok magyar klasszis az első periódust simán, 5-2-re elbukta, a második két percet ugyan 2-2-es döntetlenre hozta ki, ám az utolsó pontot riválisa szerezte, így ő állhatott a dobogóra.

Majoros úgy lett ötödik, hogy pontszámban egy menetet sem nyert, hiszen az első fordulóban kétszer egy ponttal kapott ki a végső győztes grúz David Bedinadzétől, míg a vigaszágon két "döntetlennel" harcolta ki az éremcsatát.

A 96 kg-os Kiss Balázs két győzelemmel kezdte szereplését: a 32 között a német Mirko Englichet verte úgy, hogy az első szakaszban 2-1-re kikapott, majd kétszer négy pontot szerzett, miközben ellenfele egyet sem. Hasonló forgatókönyv szerint alakult a nyolcaddöntős mérkőzése is az észt Heiki Nabival szemben: 0-4-es első menetet követően 2-0-ra, majd 5-0-ra győzött.

A harmadik mérkőzésén azonban kikapott a fehérorosz Sata Narmanyih ellen, s mivel Narmanyih egy körrel később kikapott az ukrán Mihail Nikovajevtől, ő került a vigaszágra, Kiss számára pedig befejeződött a verseny. A kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok török címvédő, Hamza Yerlikaya a várakozásoknak megfelelően ezúttal sem talált legyőzőre

Eredmények, kötöttfogás:
60 kg, Európa-bajnok:
David Bedinadze (Grúzia)
2. Karen Mnacakanjan (Örményország)
3. Fuad Alijev (Azerbajdzsán) és Vjacseszlav Dzsaszte (Oroszország)
5. MAJOROS ISTVÁN
a döntőben: Bedinadze - Mnacakanjan 3-0

74 kg, Európa-bajnok:
Varteresz Szamurgasev (Oroszország)
2. Aleh Mihalovics (Bulgária)
3. Mahmut Altay (Törökország) és Manucsar Kvirvelia (Grúzia)
HORVÁTH ANDRÁS helyezetlenül zárt.
a döntőben: Szamurgasev - Mihalovics 5-0

96 kg, Európa-bajnok:
Hamza Yerlikaya (Törökország)
2. Mihail Nikovajev (Ukrajna)
3. Jimmy Lidberg (Svédország) és Marek Svec (Csehország)
a döntőben: Yerlikaya - Nikovajev 3-0