Vágólapra másolva!
A legelőkelőbben rangsorolt Czink Melinda (99. a világranglistán) ugyan ott lesz Plovdivban, de Szávay Ágnes (263.) és Kapros Anikó (275.) nem vállalta a játékot a magyar női teniszválogatottban, amely így szerény reményekkel lép pályára jövő héten a Fed-kupa Euro-afrikai zóna I. csoportjában - derült ki a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

"Tudomásul vettem a döntésüket, mindketten a Roland Garros selejtezőjében indulnak, ezért felvezetésként különböző kisebb tornákon játszanak. Azért szeretném megjegyezni, hogy korábban, amikor Mandula Petra is szerepelt még a csapatban, mindig a rendelkezésünkre tudott állni. Ez csak egyeztetés kérdése. Remélem, ennek ellenére is sikeres lesz a gárda Bulgáriában" - mondta Juhász Gábor, a Fed-kupa-csapat kapitánya.

Juhász elmondta, hogy Czink Melinda, Nagy Kyra (139.), Németh Virág (480.) és Borsányi Csilla (-) utazik szombaton Plovdivba.

A Fed-kupa sorsolására vasárnap kerül sor, a 17 válogatott három négyes és egy ötös csoportban játszik szerdától péntekig, majd a négy csoportgyőztes párharcában dől el, hogy melyik két válogatott küzdhet a Világcsoport II-be jutásért.