Vágólapra másolva!
Gyulai Istvánnak, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) közelmúltban elhunyt főtitkárának az emlékére ajánlják fel a somoskői szervezők a július 1-jén sorra kerülő 20. Nemzetközi Ugrógálát.

Angyal János versenyigazgató kifejtette, hogy a MASZ korábbi tiszteletbeli elnöke kezdetben fővédnökként jelentős segítséget nyújtott a sikeres lebonyolításhoz, ezért az ő tiszteletére kívánják megrendezni a fesztivált július első szombatján.

"Nagy megtiszteltetés, hogy a család és az IAAF is támogatja a kezdeményezésünket. Már elküldtem a meghívót a svéd Kajsa Bergqvistnek, aki a télen 208 cm-es fedettpályás világrekordot ugrott, valamint legnagyobb riválisának, a horvát Blanka Vlasicnak, aki 205 centiméterrel második a világranglistán" - közölte Angyal János, hozzátéve: a két magyar csúcstartót, Győrffy Dórát és Boros Lászlót is szeretettel várják.

Az esemény - amely Besenyei Péter műrepülő világbajnok légibemutatójával kezdődik - idén is a festői szépségű, 700 éves somoskői vár szomszédságában lévő sportcentrumban zajlik le.

Az elmúlt 19 év alatt 5 földrészről 32 ország 556 atlétája látogatott el Nógrád megyébe, köztük 11 olimpiai bajnok is: Szergej Bubka, Javier Sotomayor, Sztefka Kosztadinova, Stefan Holm, Charles Austin, Szergej Kljugin, Makszim Taraszov, Jelena Jeleszina, Jelena Iszinbajeva, Jelena Szleszarenko és Ivan Pedroso.