Vágólapra másolva!
Sokadszorra, ám 2002 tavasza óta talán minden eddiginél határozottabban vetődött fel a kilencvenes évek pehelysúlyú sztárjának, Naseem Hamednek visszatérése. A Herceg tárgyalásban áll a WBO elnökével, Pablo Valcarcellel, aki a jelek szerint szívesen megadná a lehetőséget Hamednek a Jorge Barrios-Nagy János világbajnoki címmeccs győztese ellen.

Hamed mindig is lojális volt a WBO-hoz, az égisze alatt vívott 16 világbajnoki címmérkőzéssel rendkívül sokat tett a szervezet elismertségéért. A extravagáns bokszoló nemrégiben azzal az óhajával kereste meg Valcarcelt, hogy szeretne összecsapni a Jorge Barrios-Nagy János mérkőzés győztesével, s hogy az elnök hajlik az ötletre, azt az is jelzi, hogy a négy éve a ringet messzire elkerülő bunyós pár nap erejéig feltűnt a WBO nagypehelysúlyú ranglistáján, megelőzve a hivatalos kihívó Nagyot. "A WBO kapui mindig nyitva állnak a Herceg előtt" - mondta Valcarcel, ami szintén arra enged következtetni, hogy a folytatás leginkább Hameden múlik.

Más kérdés, hogy manapság mire lenne képes az egykori fenegyerek a kiváló bokszolókat felvonultató súlycsoportokban. A WBO pehelysúlyú trónját 1995-től több mint öt éven át elfoglaló Hamed - aki időközben volt a WBC és az IBF övét is elhódította - 2001 áprilisában vesztette el a veretlenségét Marco Antonio Barrerával szemben. Ezt követően többször terítékre került a visszatérése, többek között Nagy János menedzsmentje is megpróbált összehozni vele egy mérkőzést még 2004-ben, végül azonban Hamedék vonakodása okán nem valósult meg a találkozó. Később leginkább drasztikus elhízása és cserbenhagyás miatti letartóztatása miatt került címlapokra a Herceg, ám 31 éves kora alapján nem zárható ki, hogy visszanyerheti még egykori formáját.

"Hallottam már az elképzelésről, de szkeptikus vagyok" - reagált a hírekre Rácz Félix, Nagy János menedzsere, aki szerint nehezen elképzelhető, hogy valaki négyéves szünet után azonnal egy világbajnoki címmérkőzésen kapjon lehetőséget. Egy azonban bizonyos: ha Csonttörő legyőzi Barriost május 20-án, akkor abszolút esélyese lenne egy Hamed elleni összecsapásnak, amely vélhetően anyagilag is nagy elismerést jelentene a számára.