Vágólapra másolva!
Akárcsak a budapesti és a varsói cselgáncs Világkupán, Szabó Brigitta szombaton Rómában is ezüstérmes lett a 63 kg-os súlycsoportban. Versenyzőink még két ötödik és egy hetedik helyezést szereztek.

Az olasz fővárosban a junior világbajnok, 21 éves Szabó Brigitta a svájci Hari, a kínai Ding Juan és az olasz Piano legyőzésével verekedte be magát a döntőbe, ahol sérülés miatt már nem tudott kiállni a hazaiak legjobbja, az olimpiai és vb-bronzérmes Scapin ellen.

"Nagyon örülök, hogy egymás után a harmadik Világkupa-versenyen jutottam be a döntőbe. Azt hiszem, ezzel bebizonyítottam, hogy helyem van ebben a súlycsoportban. Sajnos a verseny során a korábban operált kezem bedagadt, ezért az edzőmmel, Németh Feri bácsival közösen úgy döntöttünk, hogy a nagyobb sérülést nem kockáztatjuk meg, ezért nem álltam ki a döntőre az olasz lány ellen" - nyilatkozta a Tatabánya-Hermann DSE dzsúdósa.

Szabó mellett további három versenyzőnk végzett pontszerző helyen: Baczkó Bernadett (57 kg) és Perge Ilona (48 kg) egyaránt az ötödik, Ónody Beáta (52 kg) a hetedik helyen zárt; mindhárman két-két győztes és vesztes meccset vívtak. Csernoviczki Éva (48 kg) és Bősz Anett (63 kg) egy-egy vereséggel helyezetlenül végzett.

A vasárnapi programban egyetlen magyar induló volt, a 70 kg-ban az Eb-bronzérmes Mészáros Anett. Ebben a kategóriában az előzetes tervek szerint Budai Anita is indult volna, de az elutazás előtti utolsó keretedzésen csuklótörést szenvedett, így ő nem utazhatott el Rómába. Mészáros - aki a tavalyi Eb-n és az idei Hungária-kupán is bronzérmes volt - végül helyezetlenül zárt.

Fábik Tibor