Vágólapra másolva!
Berki Krisztián szombaton délután lólengésben aranyérmes lett a cottbusi tornász Világkupán, de a magyar csapat mégsem örülhetett a német városban. A vb-bronzérmes Gál Róbertnek ugyanis talajon elszakadt az Achilles-ina, meg kell műteni, s az már biztos, hogy az Eb-n nem indulhat.

A lólengésben Európa-bajnok Berki a második helyen került be a nyolcas döntőbe, ahol azonban már a legjobbnak bizonyult, 15,575 pontos gyakorlattal lett Világkupa-győztes. Gál Róbert, aki ugyancsak remek formában volt, hiszen talajon és ugrásban is fináléba került, már a pénteki selejtezők során fájlalta Achilles-inát. S szombaton a talaj döntőben az egyik kontraszaltónál bekövetkezett a legrosszabb, az ínszakadás...

A vb-bronzérmes sérülését egyelőre csak rögzítőkötéssel látták el. A tornaszövetség főtitkára, Altorjai Sándor tájékoztatása szerint megpróbálják átíratni a versenyző repülőjegyét, és ha sikerül, Gál már vasárnap délelőtt hazautazik. Másik lehetőségként pedig, ami jóval körülményesebb, a német mentők elhozzák félútig, ahol átszáll egy magyar mentőbe. Az mindenesetre bizonyos, hogy Gált Magyarországon műtik meg, várhatóan hétfőn.

"Nem is tudom, mit mondhatnék, legjobban az Eb-t sajnálom, amiről lemaradok. Úgy érzem, eredményesen szerepelhettem volna a kontinensbajnokságon. Remélem, jól sikerül majd az operáció, és minél előbb folytathatom a tornát" - nyilatkozta letörten Gál Róbert.

A szomorú hangulat természetesen átragadt Berki Krisztiánra is: Próbálok örülni a győzelmemnek, de Robi sérülése miatt nincs hozzá hangulatom... Bízom benne, hogy minél hamarabb felépül, és hamarosan megint együtt utazhatunk a versenyekre. Ami a gyakorlatomat illeti, némi tartáshibát elkövettem, de összességében jól sikerült, ezt bizonyítja az aranyérem is.

A cottbusi Világkupa-versenyen a vasárnapi döntőkben is volt magyar érdekeltség, női talajon Gombás Laura a hatodik helyen jutott be a legjobb nyolc közé. Az élete első Világkupa-versenyén szereplő Gombás végül az előkelő negyedik helyen végzett. A 16 éves szombathelyi tehetség már azzal nagy meglepetést okozott, hogy fináléba került, ám ott még javított, és kis híján dobogós lett.